Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Junioři vybojovali historické stříbro!

 

Finále šampionátu juniorských týmů proběhlo za ideálního atletického počasí na svátek svatého Václava v pražském Edenu. Již papírové předpoklady napovídaly, že půjde o dramatickou bitvu mezi obhájci titulu z domácí Slavie, plzeňskými juniory a obrovskou šanci cítili i závodníci Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR_jři_Eduard_Erben

Dorostenky jsou šesté v republice!

 

Finále mistrovství České republiky dorosteneckých týmů hostil za krásného počasí opavský stadion. Kolínské dorostenky, které postoupily z pátého místa ze šampionátu Čech, závodily na výbornou a obsadily šestou příčku, když ještě čtyři disciplíny před koncem byly čtvrté.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR_dky_Jiří_Kottas

Přípravka bronzová ve finále krajského přeboru

 

Letošní finále přípravek se po několika letech přesunulo ze Staré Boleslavi na stadion TJ Lokomotivy Beroun. Přesun to byl pro kolínský desetičlenný tým příznivý. Skvělou atmosféru a výborné výkony kazilo snad jen sychravé podzimní počasí. To však kolínský tým neodradilo v boji o každé místo ve výsledkové listině mezi 17 týmy a 170 závodníky z celého Středočeského kraje. Systém bodování počítal vždy osm nejlepších závodníků z každého družstva v dané disciplíně součtem výkonů jednotlivých závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová vybojovala na žákovském šampionátu stříbro a bronz!

Foto: Eduard Erben

Poslední letošní atletický šampionát na dráze, na němž se sešli žáci a žákyně, hostil Jablonec nad Nisou. Po prudkém ochlazení klesly teploty téměř o 20 stupňů, a tak celé mistrovství probíhalo ve velkém chladu. Kolínským atletům, z nichž nikdo neodjížděl v roli medailového favorita, se ale od počátku dařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR_žci_J.Kottas

Kolínští organizátoři mají za sebou školský "gigant"!

 

O velmi náročnou inovaci se postarali ve čtvrtek 19. září kolínští organizátoři atletických závodů, když během jediného dopoledne zorganizovali souběžně tři atletické závody - Atletický trojboj žáků 4. a 5. tříd ZŠ, Atletický čtyřboj kategorie IV. ZŠ a Středoškolský atletický pohár. Přes počáteční problémy způsobené pozdním příchodem některých škol nakonec po téměř 1150 startech 400 závodníků našly po čtyřech a půl hodinách soutěží všechny disciplíny své vítěze.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští mladší žáci i žákyně vybojovali ve finále KP bronz

 

V neděli 16. září hostil kutnohorský atletický stadión letošní finálový závod přeboru Středočeského kraje družstev mladších žáků a žákyň. Protože v této kategorii ještě neexistují soutěže družstev na úrovni republikového šampionátu, byl tento závod pro deset týmů dívek a chlapců, které postoupily po bojích ve skupinách, vrcholem sezóny.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy v poloviční sestavě skončily v extraligové baráži páté

 

Po vítězství v I. lize čekala kolínské atletky v neděli 16. září v Ústí nad Labem baráž o extraligu. V ní startovaly týmy, které skončily na 7. a 8. místě v letošní extralize, a družstva z prvních dvou míst dvou českých a jedné moravské skupiny 1. ligy. Vzhledem k nešťastné kolizi se sobotním mistrovstvím Čech mládežnických kategorií ale kolínská sestava čítala pouze 12 místo povolených 24 závodnic.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: baráž_18

Žáci i žákyně přivezli zlato z mistrovství Čech!

 

Mistrovství Čech družstev žáků a žákyň se jako jediné odehrává ve dvou skupinách, z nichž do finále mistrovství ČR postupují tři týmy a tuto českou šestici pak doplní čtyři nejlepší družstva z Moravy a Slezska. Kolínští žáci a žákyně bojovali o medaile i postup ve skupině B v Třebíči.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Junioři po tuhém boji vybojovali na mistrovství Čech stříbro!

 

Nekvalitnější letošní kolínský mládežnický tým – junioři, nastoupil k mistrovství Čech a boji o postup na šampionát České republiky v Hradci Králové. Od počátečních disciplín bylo jasné, že si vítězství odnese jeden tým z dua AK Škoda Plzeň a Sokol Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenky postupují do finále šampionátu z 5. místa

 

Kolínští dorostenci a dorostenky bojovali na mistrovství Čech o postup na republikový šampionát v Jablonci nad Nisou. Zatímco dorostenci neměli postupové šance, neboť ti nejvýkonnější posílili ambiciózní tým juniorů, dorostenky na postup mezi osm nejlepších týmů republiky dosáhly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Čtyři medaile z žákovského EKAGU!

Největší evropský žákovský atletický závod European Kids Athletics Games probíhal od pondělí do středy v Brně. Megazávodu, na němž startovalo na 1850 žáků a žákyň ze 112 klubů ze 16 zemí Evropy se účastnila i početná kolínská výprava. Ta vybojovala v silné mezinárodní konkurenci čtyři medaile!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá radost pro domácí vícebojařku Bébrovou

 

V neděli 9. září za krásného dopoledne proběhly na Kolínském stadionu první závody přípravek po letní pauze a zároveň poslední závody před závěrečným finále krajského přeboru. Domácím závodníkům se dařilo. V konkurenci 160 atletů a atletek vybojovali několik medailí a krásných cen, které věnovala internetová lékarna Lekarna.cz, kde lze zakoupit volně prodejné léky, ale i sportovní výživu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve 4. kole KP mladší žáci doma vyhráli, žákyně byly druhé

 

Závěrečné 4. kolo bojů družstev mladších žáků a žákyň ve skupině B přeboru Středočeského kraje proběhlo v pátek 7. září na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně. Z kolínských družstev si lépe vedli chlapci, kteří stejně jako v předchozích kolech zvítězili, dívky pak skončily druhé.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oddílové rekordy na HESU mítinku v Kutné Hoře

 

V úterý 4. září proběhl na atletickém stadiónu v Kutné Hoře za účasti řady českých reprezentantů letošní ročník HESU mítinku Zuzany Hejnové. Závodu se zúčastnila i výprava kolínských atletů, z nichž někteří předvedli na sklonku letošní sezóny výborné výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šampionát "dvaadvacítek" obrazem

 

Ve fotogalerii Jiřího Kottase naleznete zachycené výkony řady kolínských atletů na uplynulém mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: 2018_MČR_22

Hampl a štafeta stříbrní, Pražáková a znovu Hampl bronzoví!

 

První zářijový víkend letos patřil atletickým bojům o mistrovské tituly v kategorii mužů a žen do 22 let. Česká špička se sešla na stadionu v ostravských Vítkovicích, kde za týden proběhne Kontinentální pohár, a na startu nechyběla ani patnáctka Kolíňáků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

I žáci i žákyně jsou přeborníky kraje!

 

Závěrečným třetím kolem vyvrcholil na stadionu Mirka Tučka v Kolíně letošní přebor Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň. Po vítězství v prvních dvou kolech potvrdily oba dva kolínské týmy suverénní výhrou svou letošní nadvládu a vybojovaly přebornické tituly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Junioři, dorostenky i dorostenci vyhráli přebor kraje

Neobvykle ve středu 29. srpna skončil ve Vlašimi třetím kolem letošní atletický přebor Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Toto kolo definitivně rozhodlo nejen o přebornických titulech, ale také v každé kategorii o dvojici týmů postupujících do mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínskou desítku vyhráli Miler a Kriegerová-Kratochvílová

V neděli 26. srpna se na obrátkové trati se startem poblíž atletického stadiónu běžel již 12. ročník Kolínské desítky. Jeho vítězem se stal mnohonásobný vítěz celé řady kolínských běhů Jiří Miler z Lawi Star časem 34:31 min. Za ním místa na stupních vítězů obsadili běžci domácího Sokola Kolín-atletika Jiří Křeček (35:03) a Milan Římal (35:26).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínské ženy vyhrály první ligu, muži třetí!

 

Poslední čtvrté dějství prvoligové soutěže mužů a žen se odehrálo po přechodu studené fronty za nečekaně chladného a deštivého počasí v Jablonci nad Nisou. A oběma kolínským týmům se dařilo. Ženy v napínavém souboji o vítězství nejen ve čtvrtém kole, ale i v celé soutěži potřetí v řadě porazily těsným rozdílem domácí tým a muži vybojovali celkovou třetí příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky