Jdi na obsah Jdi na menu

Zlatá radost pro domácí vícebojařku Bébrovou

V neděli 9. září za krásného dopoledne proběhly na Kolínském stadionu první závody přípravek po letní pauze a zároveň poslední závody před závěrečným finále krajského přeboru. Domácím závodníkům se dařilo. V konkurenci 160 atletů a atletek vybojovali několik medailí a krásných cen, které věnovala internetová lékarna Lékárna.cz, kde lze nakoupit volně prodejné léky, ale i sportovní výživu.

Mezi chlapci ročníku 2009 v běhu na 60 m si nejlépe vedl Martin Hájek z SKP Nymburk, před kolínským Tomášem Kučerou a Maximilianem Ottem z Kutné Hory. Hned za stupně vítězů se srovnali další Kolíňáci, když čtvrtý doběhl Vojtěch Kučera, pátý Jiří Havlůj, šestý Jakub Coubal a sedmý Ondřej Kubelka.
Skok daleký se stal plně kořistí kolínských závodníku, kdy pro zlato doskákal Tomáš Kučera za 372 cm, stříbro bral Vojtěch Kučera za 365 a bronz Radek Šedivý za výkon 357 cm. Do osmičky nejlepších se ještě vešlůi Ondřej Kubelka na sedmém a Jiří Havlůj na osmém místě.
V hodu míčkem byl nejlepší nymburský Martin Hájek, ale další medaile si už vyházeli Kolíňáci. Druhý byl Ondřej Kubelka s hodem 32.09 m a bronz bral Tomáš Kučera za délku 28.09 m. Do osmičky nejlepších se probojoval Vojtěch Kučera na sedmém a Tobiáš Těmín na osmém místě.

Děvčata ročníku 2009 se také ukázala v dobrém světle a v nabité konkurenci získala několik medailí. V běhu na 60 m vyhrála nymburská Zuzana Veselá, druhá skončila domácí Pavla Menčíková a třetí doběhla Johana Prokešová z Nymburka. Do osmičky nejlepších se z kolínských závodnic vešla Karolína Nedvědová na pátém, Adéla Dušková na šestém a Petra Maroušková na osmém místě.
Ve skoku dalekém se nejlépe dařilo nymburským závodnicím Zuzaně Veselé a Johaně Prokešové, které skoncily na prvním a druhé místě. Kolínské barvy nejlépe hájila Yvona Szitábová na třetím místě. Těsně pod stupni vítězů skončila Pavla Menšíková, dále pak na šestém místě Karolína Nedvědová, sedmá Petra Matoušková a osmičku nejlepších uzavřela další kolínská závodnice Ema Kulhavá.
Hod míčkem se stal jasnou kolínskou záležitostí, kdy Kolíňačky braly všechny cenné kovy. Ten nejcennější získala Yvona Szitábová, stříbro brala Petra Matoušková a bronz Anna Belzová. Těsně pod stupni vítězů byla čtvrtá Kateřina Bílková, pátá Aneta Vantuchová a sedmá Karolína Nedvědová.

I v ročníku 2008 se kolínští mladí atleti radovali z několika medailí. Chlapci na 60 m dokonce brali první čtyři místa! Srovnali se v cíli od zlaté medaile v tomto pořadí: Lukáš Meloun, Vojtěch Kofroň, Marek Převrátil a bramborová medaile vyšla na Lukáše Erbana.
Skok daleký pro Kolíňáky také nevyšel na prázdno. První místo sice bral sázavský Adam Ostrý, ale další místa na stupních vítězů už obsadili Kolínští. Stříbro sebral Lukáš Meloun a bronz Marek Převrátil a na čtvrtém místě skončil Vojtěch Kofroň. Do osmičky nejlepších se ještě vešel osmý Josef Hůla.
V hodu míčkem opět Kolínští brali zlato zásluhou Vojtěcha Kofroně a pro stříbro si doházel Marek Převrátil. Vítěz sprintu Lukáš Meloun skončil tentokrát pátý.
Dívkám ve stejném ročníku se už tolik nedařilo. Běh na 60 m ovládly nymburské závodnice v pořadí Hlaváčková, Lawless a Šinkmajerová. Nejlepší kolínskou závodnicí se stala Kateřina Millerová na pátém místě a osmá byla Lucie Kaňkovská.
Ani skok daleký nepřinesl kolínským děvčatům medailovou radost a nejlepší Kolíňačka Kateřina Millerová skončila na devátém místě. Jedinou kolínsku medaili v ročníku 2008 vybojovala Agáta Málková v hodu míčkem a skončila druhá, když podlehla nymburské závodnici Malichové. 

Ročník 2007 měl tentokrát na programu čtyřboj v těchto disciplínách: běh na 60 m, skok daleký, hod míčkem a běh na 600 m. Závod to byl napínavý do poslední disciplíny. Díky bodování výkonů se pořadí neustále měnilo, a motivovalo tak závodníky k lepším výkonům. V chlapcích se jako nejlepší vícebojař ukázal Adam Pernica z Čáslavi, který nasbíral celkem 1217 bodů. Kolínské barvy velmi kvalitně hájil Kryštof Šantrůček, který nasbíral 1018 bodů, což mu vyneslo skvělou stříbrnou medaili. Třetí pak skončil nymburský Oto Šubr za 1007 bodů a těsně pod stupni vítězů skončil za 974 bodů Jaroslav Hnida.
Naproti tomu senzačně zabojovaly dívky, které se na domácím stadionu ukázaly v nejlepším světle. Trio Bébrová, Schederová a Benešová si mezi sebe rozdělilo všechny tři medaile. Podívaná to byla opravdu strhující, protože ještě před poslední disciplínou na 600 m vedla kutnohorská závodnice Cibulková. Té se však běh na 600 m úplně nevydařil, a tak ji všechny tři kolínské závodnice přeskočily. Zlatou medaily tak získala za skvělý výkon 1470 bodů Sofie Bébrová. Těsně za ní s počtem 1440 bodů skončila Amálie Schederová, která ukázala obrovské srdce bojovnice, když na startu šestistovky upadla, a musela tak dohánět celé pole závodnic. Její dojemný výkon jí vynesl zasloužené třetí místo v běhu a to znamenalo celkově stříbrnou medaili. Vítězka běhu na 600 m metrů Aneta Benešová skvěle zvládla poslední disciplínu. Díky tomu si došla na stupně vítězů pro bronzovou medaili za výkon 1354 bodů. Výborně bojovaly také Anna Němcová, která obsadila šestou příčku, a nováček na atletických oválech Ema Hrabáková, která při své premieře skončila sedmá.

 

Kompletní výsledky naleznete zde.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg