Jdi na obsah Jdi na menu

Skvělé výkony na Odložilově memoriálu!

Na letošním Odložilově memoriálu na pražské Julisce byly k vidění nejen výkony světové úrovně v podání naší a zahraniční špičky, ale výborné výsledky předvedli také kolínští závodníci. Platí to především o Štěpánu Hamplovi, který v běhu na 100 metrů pokořil limit pro účast na mistrovství světa juniorů, a Zuzaně Pražákové, která výrazně posunula kolínský historický rekord ve skoku o tyči a na dohled má i limit pro evropský šampionát dospělých.

Štěpán Hampl se v druhém rozběhl mohl poměřit se sprintery ze světové špičky mužů. Vítězem rozběhu se stal Američan Mike Rodgers za skvělých 10,05 s, kolínský svěřenec Antonína Morávka doběhl v naprostém bezvětří šestý a časem 10,48 s sice zůstal setinku za svým loňským osobním maximem, ale vyhověl o 2 setiny limitu pro účast na juniorském MS ve finském Tampere!

Vynikající formu má v posledních týdnech Zuzana Pražáková. V tyčkařském sektoru si vedla naprosto suverénně a na první pokus překonávala jednu výšku za druhou. Nejprve překonala vlastní historický kolínský rekord na výšce 415 cm, aby se o chvíli později napoprvé přenesla i přes 425 cm! To jí vyneslo vynikající druhé místo a na dohled se přiblížila i limitu pro mistrovství Evropy, který leží ve výši 437 cm.

Výborně si vedli ale i další kolínští atleti. Svá osobní maxima si vylepšili i Aleš Moravec v běhu na 200 metrů (21,98), dorostenci Dominik Holub v trojskoku (13,94) a Tomáš Konvalina na 110 metrů překážek (14,99).