Jdi na obsah Jdi na menu

Potvrzeno: na "svět" Hampl a Jíra, na "Evropu" Král a Vítek

V pondělí 25. června schválilo předsednictvo Českého atletického svazu nominaci na mistrovství světa juniorů i na mistrovství Evropy dorostu. A kolínská atletika bude mít na obou vrcholných akcích dvojnásobné zastoupení. Do Tampere byli nominováni sprinteři Štěpán Hampl a Stanislav Jíra, do Györu se podívají kladivář Dominik Král a tyčkař Jakub Vítek.

Mistrovství Evropy dorostu v Maďarsku se uskuteční ve dnech 5.-8. července a do reprezentační výpravy byli nominováni vedle čerstvých mistrů republiky Jakuba Vítka, který splnil nominační limit skokem přes 470 cm, a Dominika Krále, který se probojoval na vrchol sezóny hodem 70,32 m, také jejich osobní trenéři Pavel Beran a Tomáš Prajsner. Necestující náhradnicí pro případ zranění jedné ze dvou nominovaných výškařek je Denisa Pešová, která sice také pslnila nominační limit, ale podle pravidel nominace byla až třetí v pořadí a na šampionátu mohou startovat pouze dvě závodnice z jedné země.

O týden později se sjede do Finska výkvět světové atletiky v juniorské kategorii. V těžké konkurenci amerických a afrických sprinterů se představí v bězích na 100 i 200 metrů dvojnásobný mistr ČR z uplynulého víkendu Štěpán Hampl a v reprezentační štafetě na 4x100 metrů ho doprovodí také dvojnásobný bronzový medailista Stanislav Jíra. Ve výpravě nechybí ani jejich trenér Antonín Morávek.