Jdi na obsah Jdi na menu

Na mezikrajovém utkání staršího žactva bez bedny

Druhým nejkvalitnějším závodem pro kategorii staršího žactva je letos po mistrovství České republiky, které čeká žáky až v září, bezesporu mezikrajové utkání. Téměř kompletní česká žákovská špička se k němu sešla v neděli 17. června v Jihlavě. Do středočeského reprezentačního výběru bylo nominováno také osm kolínských dívek a chlapců.

Žádnému z kolínských závodníků se tentokrát nepodařilo proniknout na stupně vítězů. Nejblíže k nim měl v hodu oštěpem Filip Moc, který sice zaznamenal výkon daleko za svým osobním maximem (44,45), ale i tak mu tento výkon stačil na kvalitní 4. místo a 11 bodů pro středočeský výběr. I druhé nejlepší kolínské umístění vzešlo z oštěpařského sektoru a postarala se o něj výkonem 35,77 m letos teprve čtrnáctiletá Anna Radikovská, která obsadila šestou příčku. Do první desítky se vešla v běhu na 800 metrů v novém osobním rekordu 2:22,69 min. také Vanessa Adamcová, které patřilo sedmé místo, devátý se umístil ve vrhu koulí Tadeáš Zákora (13,05) a na desáté příčce skončil v běhu na 100 metrů překážek Josef Šedivý (14,30). 

Kolínskou atletiku reprezentoval ještě Jan Brát, který rovněž na 100 metrů překážek doběhl jako třináctý (14,42) a 18. místo patřilo Tadeáši Zákorovi v jeho druhé disciplíně, běhu na 60 metrů (7,61). Ve štafetě na 4x60 metrů nastoupila ryze kolínská čtveřice Vinduška, Brát, Šedivý, Zákora, která doběhla dvanáctá (28,80), a finišmankou dívčí štafety byla Rozálie Pesslová, která finišovala jako jedenáctá (30,67).

Středočeský výběr skončil v souboji dívčích týmů na 5. místě a chlapci vybojovali 7. příčku.