Jdi na obsah Jdi na menu

Nástupci Dvořáka a Šebrleho se o víkendu utkají v Kolíně!

Teprve potřetí ve 118 let dlouhé historii atletiky v Kolíně bude toto město na Labi hostit republikový šampionát. Již tento pátek se do Kolína sjedou mladí vícebojaři z celé země, aby se na stadiónu Mirka Tučka v Borkách utkali o letošní tituly mistrů České republiky. V třídenním klání se představí český mládežnický výkvět v celkem osmi kategoriích.

Z více než 200 přihlášených závodníků bylo technickým delegátem mistrovství k účasti vybráno 16 nejlepších českých juniorů, 14 juniorek, po 16 dorostencích a dorostenkách, po 19 starších žácích a žákyních a nejpočetněji budou zastoupeni mladší žáci a žákyně, kterých nastoupí na start čtyřiadvacet. A nepůjde pouze o zisk mistrovských medailí, ale šampionát je také jednou z mála příležitostí splnit výkonnostní limity pro účast na mistrovství světa juniorů a na mistrovství Evropy dorostu.

Své zastoupení v mistrovských bojích, a dokonce čtyřnásobné, bude mít i pořádající Sokol Kolín-atletika a rozhodně nebude bez šancí na úspěch. V desetiboji juniorů se představí Jindřich Semotam, v kategorii mladších žákyň absolvuje mistrovský pětiboj Barbora Štěrbová a mezi mladšími žáky se na startu objeví dvojice mladých atletů v modrobílých dresech – Matyáš Čudlý a Jiří Synek. A právě posledně jmenovaný vede letošní české tabulky s náskokem více než 200 bodů, a je tak největším domácím želízkem v ohni.

Organizátoři se těší i na početnou diváckou kulisu, protože kvalitní atletika má v Kolíně početné řady příznivců. V pátek 1. června začíná časový pořad šampionátu v 11.30 hod. a poslední disciplína bude odstartována v 18.00 hod., již od rána ale bude na stadiónu probíhat doprovodný program pro školní děti. V sobotu 2. června se bude bojovat od 9.30 hod. až do 18.45 hod. a v závěrečný den šampionátu se bude závodit od 10.00 hod. do 16.45 hod. Přijďte nejlepší české vícebojaře povzbudit!