Jdi na obsah Jdi na menu

Na 1. kolínském vrhačském pětiboji se blýskli kladiváři

V sobotu 20. dubna se za účasti tří desítek vrhačů z celé republiky uskutečnil letošní první kolínský vrhačský pětiboj. Nejkvalitnější výkony podle očekávání předvedli mladí kolínští kladiváři, kteří se poprvé představili ve vyšší, juniorské kategorii. Celkovým vítězem pětiboje se ale s převahou stal Pavel Peňáz, který rovněž poprvé startoval v nové veteránské kategorii mužů nad 50 let.

Jednoznačně nejlepšího výkonu dosáhl loňský dorostenecký mistr republiky a reprezentant na mistrovství Evropy Dominik Král. Svěřenec Tomáše Prajsnera hned v prvním závodě poslal šestikilogramové náčiní do vzdálenosti nového kolínského historického rekordu 65,95 metrů. O kvalitě tohoto výkonu svědčí i to, že v loňském roce by to byl o čtyři metry nejlepší výkon v České republice. Dařilo se i juniorským svěřencům Petra Sklenáře, kteří si vytvořili kvalitní osobní rekordy. Karel Hanuš hodil do vzdálenosti 58,04 m a Martin Buryan 55,90 m, což by loni znamenalo druhý a třetí nejlepší výkon v republice.

Velmi kvalitní výkon v žákovské kategorii předvedl opavský Martin Vajda, který se hodem dlouhým 56,22 m předvedl jako výrazný favorit podzimního šampionátu této kategorie, který bude hostit kolínský stadión. Z dalších kolínských závodníků se dařilo dorostenci Jakubu Dudášovi, který vylepšil svůj osobní rekord v hodu oštěpem na 52,28 m, a kvalitní posilou pro silný tým dorostenek bude Lucie Seifertová, která oštěpem hodila 35,33 m, diskem 29,94 m a koulí 11,70 m.

Výsledky