Jdi na obsah Jdi na menu

Zuzana Pražáková splnila B limit pro MS juniorů!

Velkým překvapením skončil první letošní start čerstvé maturantky Zuzany Pražákové v její hlavní disciplíně - skoku o tyči. Juniorská svěřenkyně svého otce Vladimíra a Boleslava Patery se poprvé představila spolu s dalšími kolínskými závodníky při tradičním pražském mítinku Praga Academica.

Ačkoli kolínská tyčkařka příliš netušila, co má od prvního startu očekávat, rozhodně nečekala, že se jí podaří nejen překonat svůj osobní rekord, a tím i kolínský historický rekord v kategorii žen, ale také B limit pro start na juniorském mistrovství světa v Bydhošti! Výkon 405 cm ji ale zatím na start světového šampionátu ještě neposouvá, neboť B limit podle kritérií Českého atletického svazu musí závodník v sezóně překonat dvakrát. 

Dalšími kolínskými závodnicemi, které na mítinku podaly výborné výkony, byly trojskokanka Šárka Buranská, která kvalitním skokem 12,36 m skončila druhá, sprinterka Helena Jiranová, která zaběhla 200 m v čase 24,50 s a obsadila 5.místo, a osmistovkařka Martina Procházková Uvizlová, která doběhla osmá za 2:16,92 min. Dařilo se také dorosteneckému tyčkaři Jindřichu Semotamovi, který překonal laťku ve výšce 415 cm a na v běhu na 110 m překážek Jiřímu Kuntovi, který si zaběhl osobní rekord 15,40 s.