Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínští žáci přispěli k triumfu Středočechů

V sobotu 14. prosince se v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce konalo mezikrajové utkání družstev staršího žactva. V reprezentaci Středočeského kraje, která nakonec triumfovala v tomto klání výběrů 13 krajů, se objevilo sedm chlapců a dívek Sokola Kolín-atletika.

Osobní rekord ve skoku vysokém si na 182 cm posunul Jakub Douděra, který obsadil pátou příčku a z kolínských atletů se umístil nejvýše. Tyčkař Antonín Tvrzník překonal 360 cm a skončil o jedno místo níže. V běhu na 300 metrů zaběhl Šimon Kratochvíl čas 37,50 s, který jej zařadil na 9. příčku, a zároveň byl také členem středočeské smíšené štafety na 6x200 metrů, která závod opanovala. Barbora Štěrbová, která zůstává v kategorii žákyň i v příštím roce, si vylepšila osobní rekord na 60 m překážek časem 9,29 s a skončila dvanáctá. Třinácté místo si vybojoval ve finále B na 60 metrů Jiří Synek časem 7,47 s. Na šestnáctou příčku zařadil Andreu Vlkovou v běhu na 300 metrů čas 43,59 s a ve své doplňkové disciplíně skoku dalekém obsadil kladivář Vlastimil Trnka 19. místo výkonem 524 cm.

Středočeský výběr se od počátku usadil na čele soutěže a nakonec slavil vítězství ziskem 176 bodů o devět bodů před výběrem hlavního města Praha a s náskokem 24 bodů na reprezentanty Plzeňského kraje.