Jdi na obsah Jdi na menu

O víkendu nás čeká gigant v Ostravě

O nadcházejícím víkendu proběhne v Ostravě zimní halový gigant, jak se říká společnému mistrovství České republiky v kategoriích juniorů a dorostu. Kolínskou atletiku zde bude zastupovat početná sedmnáctičlenná výprava, kterou vybrali ke startu techničtí delegáti, ale rozhodně v ní jsou i medailová želízka.

Tím nejžhavějším je bezesporu čerstvý bronzový medailista z šampionátu mužů na 60 metrů Štěpán Hampl, který tak bude mít možnost znovu zaútočit na český juniorský rekord, za nímž zaostává o dvě setiny sekundy. Štěpán by se vedle nejkratšího sprintu měl představit i na dvoustovce. Svým výkonem a 7. místem ve finále mužů na 60 metrů si o pozici medailového kandidáta řekl také Stanislav Jíra a nemalé šance na zisk medaile má také dorostenecká výškařka Denisa Pešová, která prokazuje v posledních dnech stabilní vysokou formu a dorostencký tyčkař Jakub Vítek. O medaili se určitě bude chtít poprat i juniorská štafeta na 4x200 metrů. Pevně věříme, že tento výčet kolínských kandidátů na medaile není uzavřený a dočkáme se nějakého příjemného překvapení.

Vedle už zmíněných závodníků se v Ostravě představí sprinteři Marek Řehák, Zdeněk Křeček, Jana Šafránková a Tereza Čermochová, čtvrtkař Tadeáš Krakuvčík, středotraťař Roman Pazdera, překážkář Tomáš Konvalina, výškaři Stanislav Bělka, Tomáš Puczek a Štěpán Šanc, trojskokani Robin Martinek (ten startuje i v dálce) a Jindřich Semotam a koulař Miloš Sedlmajer.