Jdi na obsah Jdi na menu

Aneta Bedrnová posunula oddílový rekord na 60 metrů

Letošní poslední halový závod, Vánoční halu žactva, která se uskutečnila v sobotu 16. prosince na Strahově, absolvovala také čtveřice kolínských sprinterů. A především Aneta Bedrnová, Mia Plačková a Marek Převrátil si vedli na výbornou, když prvně jmenovaná dokonce překonala žákovský kolínský historický rekord v běhu na 60 metrů.

Aneta Bedrnová zaběhla velmi rychlý čas už v rozběhu, kde dosáhla nejrychlejšího výkonu mezi všemi 83 startujícími, a to 7,78 s. Spolu s ní postoupila do finále ze čtvrté pozice za 7,99 s také druhá svěřenkyně Antonína Morávka Mia Plačková. Ve finále si pak obě kolínské sprinterky vedly výborně. Aneta Bedrnová posunula svůj osobní rekord i rekord oddílový na 7,73 s a finále vyhrála, Mia Plačková proťala cílovou rovinu jako třetí za 7,87 s, jen dvě setiny za osobním maximem. Stejné dvě setiny jí k "osobáku" chyběly i v běhu na 150 metrů, kde byla v čase 19,18 s ze všech startujících nejrychlejší.

Osobní rekord si posunul v rozběhu na 60 metrů překážek Marek Převrátil a jeho čas 8,46 s byl ze všech startujících nejrychlejší. Ve finále se mu ale již tolik nedařilo a doběhl pátý za 8,81 s. Čtvrtý Kolíňák na startu, Jan Šmejkal, dosáhl v běhu na 60 metrů času 7,69 s a 150 metrů běžel za 18,64 s.

Celá čtveřice si na závěr časového programu zaběhla také smíšenou štafetu na 4x200 metrů. Po vyrovnaném souboji se štafetou PSK Olymp Praha kolínská štafeta triumfovala v čase 1:42,57 s.