Jdi na obsah Jdi na menu

Přes tři stovky běžců se rozloučily se starým rokem

Na start už 64. ročníku Silvestrovského běhu se v poslední den roku 2023 postavilo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách 303 běžců a běžkyň. Za příjemného počasí a teploty 5 stupňů Celsia si pro vítězství doběhl v kategorii mužů aktuálně nejlepší kolínský vytrvalec Milan Janoušek a v kategorii žen těsně čáslavská Adélka Semrádová. Tříkilometrovou trať absolvovali také starosta města Michael Kašpar, ministr vnitra a bývalý kolínský starosta Vít Rakušan i nejstarší účastník závodu, již osmdesátipětiletý  Stanislav Plešinger, který v dosavadní historii vynechal pouze jediný ročník.

Milan Janoušek si s tratí poradil v čase 9:29 min. a o patnáct sekund porazil dalšího domácího běžce Víta Kozu. I třetí příčku obsadil kolínský atlet, junior Marek Nedvěd, který trať absolvoval za 10:13 min. I čtvrté místo patřilo závodníku Sokola Kolín-atletika Luboši Herelovi za 10:14 min. a až páté místo obsadil první nekolínský účastník Lukáš Hrda za 10:20 min.

V kategorii žen patřilo těsné prvenství čáslavské Adélce Semrádové za čas 12:00 min. a hned za ní doběhla dvojice kolínských starších žákyň Kateřina Bílková (12:03) a Veronika Beránková (12:04). Čtvrtá příčka patřila bývalé výborné reprezentantce Sokola Kolín-atletika Petře Sotonové za 12:28 min. a pátá doběhla jedna z nejlepších kolínských atletek současnosti, překážkářka Lenka Novotná za 12:43 min.

Výsledky