Jdi na obsah Jdi na menu

Pět Kolíňáků ve vítězných týmech na "mezikrajku"

V neděli 10. prosince proběhlo v pražské Stromovce mezikrajské utkání staršího žactva, v němž se ve formátu DNA (dynamická atletika) utkaly výběry Karlovarského, Středočeského, Pardubického a Královéhradeckého kraje. Náš kraj reprezentovalo i pět závodníků Sokola Kolín-atletika a ti výrazně přispěli k vítězství Středočeského kraje v obou kategoriích.

Soutěžilo se podle specifických pravidel, kdy např. v technických disciplínách po třech pokusech pokračovala první i druhá čtveřice dále vyřazovacím způsobem, běžela se štafeta na 5x60 metrů překážek či o konečném pořadí rozhodovala závěrečná smíšená stíhací štafeta.

Z kolínských závodníků si výborně vedla v běhu na 60 metrů Mia Plačková, která zaběhla druhý nejrychlejší čas 7,98 s, v závodě překážkářek na stejné vzdálenosti byla Martina Ježková pátá v čase 9,59 s a v běhu na 300 metrů dosáhl Marek Převrátil šestého času 39,64 s. Antonínu Adamovi se dařilo ve vrhu koulí v základní části, kdy dosáhl nejdelšího vrhu 13,74 m, ale ve vyřazovacích kolech oba souboje na jeden pokus prohrál a skončil čtvrtý. Yvona Szitásová s Markem Převrátilem byli členy vítězné štafety Středočeského kraje na 5x60 metrů překážek.