Jdi na obsah Jdi na menu

Na "gigant" se může chystat 24 kolínských atletů!

V úterý odpoledne byla technickým delegátem letošního halového "gigantu", tedy mistrovství České republiky juniorů a dorostu, odtajněna tajenka, kdo z kolínských atletů si vybojoval právo víkendového startu mezi šestnáctkou (ve sprintech čtyřiadvacítkou) nejlepších Čechů. V klidu se nakonec může několik posledních dnů připravovat 24 Kolíňáků!

Největší zastoupení bude mít kolínská atletika v nejkratším sprintu na 60 metrů. V něm se představí junioři Stanislav Jíra, Marek Řehák a Dominik Holub, dorostenci Lukáš Soukal a Jiří Šámal a dorostenky Jan Šafránková a Kristýna Šlehubrová. V běhu na 200 metrů si svými výkony vybojovali právo startu Stanislav Jíra, Marek Řehák a Lukáš Soukal. Na dvojnásobné trati budou startovat junior Tadeáš Krakuvčík a dorostenka Lenka Novotná. 

V bězích budou držet prapor kolínské atletiky jen dvě dívky - na 1500 metrů dorostenka Vanessa Adamcová a na 3000 metrů Eliška Kliková. Výrazněji budou zastoupeni překážkáři a překážkářky. Na trati 60 metrů budou bojovat dorostenci Tomáš Konvalina, Josef Šedivý a Jan Brát a dorostenky Kateřina Tvrdá a Lenka Novotná.

V technických disciplínách bude kolínskou atletiku reprezentovat 10 mladých atletů. Ve skoku vysokém to budou junior Tomáš Puczek, juniorka Denisa Pešová a dorostenka Natálie Olivová, ve skoku o tyči junior Jakub Vítek, v trojskoku junioři Dominik Holub a Tomáš Podnecký, dorostenec Vojtěch Teplý a dorostenka Helena Rothanzlová a ve vrhu koulí dorostenka Barbora Malá a dorostenec Jakub Dudáš.

Velkou šanci startu mají při současném chřipkovém období ještě další dva Kolíňáci, kteří jsou na pozici prvních náhradníků. Jsou to dorostenec Tadeáš Zákora v běhu na 60 metrů a dorostenka Lucie Seifertová ve vrhu koulí. O jejich startu se tak rozhodne až ve čtvrtek večer.

Stejně jako na šampionátu dospělých má kolínská atletika i tentokrát několik medailových želízek. Patří mezi ně hlavně junioři Stanislav Jíra a Jakub Vítek, kteří jsou na čele průběžných českých tabulek, a juniorka Denisa Pešová a dorostenka Jana Šafránková, kterým patří průběžně druhá příčka. Daleko do absolutní české špičky ale nemají ani Marek Řehák, Natálie Olivová, Dominik Holub či Barbora Malá.