Jdi na obsah Jdi na menu

V anketě Sportovec Kolína 2018 posbírali naši členové 13 ocenění!

V úterý 7. února se v kolínském městském divadle uskutečnilo tradiční slavnostní předávání nejlepším z ankety Sportovec Kolína 2018. Našim atletům se podařilo vybojovat celkem 13 ocenění, což znovu dokumentuje výsadní postavení atletiky mezi kolínskými sporty.

V nejprestižnější kategorii jednotlivců mezi dospělými se nejvíc dařilo sprinteru Štěpánu Hamplovi, který obsadil především díky svým štafetovým i individuálním úspěchům z juniorského mistrovství světa bronzovou příčku za vítězným gymnastou Danielem Radovesnickým a cyklistou Tomášem Paprstkou. Šestou příčku obsadila vítězka mezistátního utkání žen do 22 let tyčkařka Zuzana Pražáková a hned za ní skončil vrhačský mistr světa veteránů Pavel Peňáz. Čtyřnásobné atletické zastoupení v této kategorii doplnil devátý výškař Matyáš Dalecký.

Dost překvapivě skončila kategorie jednotlivci mládež, kam se do oceněné desítky také vešli čtyři atleti, ale v úplně jiném pořadí, než tomu bylo v naší oddílové anketě. Nejvýše dosáhl celkově čtvrtý mistr České republiky v pětiboji mladších žáků Jiří Synek, který o čtyři body porazil i člena páté nejrychlejší juniorské štafety na světě Stanislava Jíru, který obsadil páté místo. Sedmou příčku vybojoval stříbrný trojskokan z republikového šampionátu Dominik Holub a překvapivě až desátý skončil mistr republiky a účastník mistrovství Evropy kladivář Dominik Král. Ještě hůře se vedlo dvojnásobnému zlatému medailistovi a dalšímu účastníku mistrovství Evropy Jakubu Vítkovi, který skončil těsně za vyhlašovanou desítkou. Nejlepší sportovkyní Kolína se stala plavkyně Blanka Lelková.

V kategorii družstev dospělých zabodovala naše štafeta na 4x100 metrů ve složení Marek Řehák, Dominik Holub, Stanislav Jíra a Štěpán Hampl, která si za titul mistrů republiky mezi muži vysloužila v anketě druhé místo za vítěznými cyklisty. Mezi mládežnickými týmy patřila rovněž stříbrná příčka družstvu juniorů, které jen těsně prohrálo boj o titul, páté pak skončilo družstvo starších žákyň, bronzové z českého šampionátu. I v této kategorii dominovali cyklisté Expres CZ Scott Teamu.

Letošní jediné atletické vítězství zaznamenal v kategorii Trenér roku Antonín Morávek, který těsně porazil cyklistického trenéra Jana Slavíčka a gymnastu Martina Taftla. Na slavnostním večeru byly vyhlášeny v kategoriích jednotlivců dospělých i mládeže i Hvězdy Kolínského deníku a ani tady náš klub nevyšel naprázdno, když cenu mezi mládeží získal běžec Roman Pazdera.