Jdi na obsah Jdi na menu

Na Czech Indoor Gala si nejlépe vedl Štěpán Hampl

Na největším tuzemském mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala, který proběhl v úterý 12. února v ostravské hale, se představila pětice kolínských sprinterů. Tři z nich startovali v národním programu, Štěpán Hampl a Stanislav Jíra potom v programu hlavním. Nejlepší výkon na hvězdně obsazeném mítinku předvedl Štěpán Hampl.

Ten se časem 6,82 s probojoval třetím místem do finálového závodu, v němž vylepšil svůj čas o dvě setiny na 6,80 s a obsadil šesté místo. Skvělým časem 6,56 s vyhrál Američan Mike Rodgers před svým krajanem Brycem Robinsonem (6,69) a Polákem Remigiuszem Olszewským (6,70). Z domácích sprinterů porazil Štěpána jen aktuálně nejrychlejší Čech Zdeněk Stromšík (6,72). Druhý kolínský zástupce Stanislav Jíra neprošel z rozběhů, když v prvém z nich skončil na šestém místě za 6,97 s.

V národním programu zaběhl junior Marek Řehák svůj druhý nejrychlejší životní čas 7,05 s, své osobní maximum dokonce vylepšil na 7,11 s Aleš Moravec, kterému se vydařil i běh na 200 metrů, v němž zaběhl své halové maximum 22,38 s. Dorostenka Jana Šafránková po pomalejším startu proťala tentokrát cílovou rovinu v čase 7,83 s.