Jdi na obsah Jdi na menu

Katka Šafránková jde do boje

Hned v prvním dopoledním programu letošního atletického mistrovství Evropy v Amsterdamu je zařazena kvalifikace příznivci kolínské atletiky nejsledovanější disciplíny - hodu kladivem žen. Česká rekordmanka Kateřina Šafránková byla nalosována hned do první kvalifikační skupiny.

Ta startuje ve středečním dopoledni v 10.45 hod. a do finálového závodu postoupí z obou kvalifikačních skupin všechny, které překonají hranici 70 metrů, a pokud jich nebude dvanáct či více, pak postoupí nejlepší dvanáctka. A konkurence je opravdu pořádná. Vždyť na startu je 30 nejlepších evropských kladivářek a 21 z nich překonalo letos kvalifikační hranici 70 metrů.

Patří mezi ně i kolínská kladivářka, která letos výkonem 72,47 m při druhém kole extraligy v Kolíně vytvořila nový český rekord. Ve startovním poli je to sice sedmý nejlepší výkon, ale hranici 72 metrů překonaly ještě 3 jiné závodnice a za 71 metrů se letos dostalo 6 dalších. Soutěž tedy bude velmi vyrovnaná, ale kolínští atleti věří, že Kateřina svou letošní formu přetaví v postup do pátečního finále.