Jdi na obsah Jdi na menu

3. kolo závodů přípravek

 

Nymburk byl tentokrát svědkem snažení nejmenších atletů, kam se sjeli v neděli 12.6. a za velmi příjemného polojasného počasí sváděli tuhé boje o medaile. A boje to byly doslova, jelikož kolo v Nymburce se konalo jako otevřené i pro oddíly mimo naši skupinu, což s sebou samozřejmě přineslo i vetší konkurenci.

Jako první se na trať postavily děti ročníku 2005. Zde jsme neměli v dívkách žádnou zástupkyni, a tak nést pomyslný kolínský prapor zbýval na chlapcích. Ti se představili jako první v běhu na 60m. Nejlépe se vedlo Štěpánu Károvi, který skončil na šestém místě. Ten se dokázal prosadit i ve skoku dalekém a polepšil si o jednu příčku nahoru a vybojoval pěkné páté místo. V závěrečném běhu na 600m se již dokázali prosadit dva kolínští běžci a to Štěpán Kára na osmém a Jan Hůla na desátém místě.

V kategorii ročníku 2006 se nám vedlo o poznání lépe. Skvěle se představily dívky a již tradičně k nějvětším oporám patřily Adéla Sahulková a Klára Pokorná. V běhu na 60m si Adéla Sahulková dosprintovala pro bronzovou medaili a jen těsně pod stupni vítězů skončily Adéla Kopelentová na výborném čtvrtém místě a Klára Pokorná na místě pátém. Do první desítky se ještě vešla Tereza Radikovská na místě devátém. Ve skoku dalekém jsme opět zaznamenali medailový úspěch zásluhou Kláry Pokorné, která si ve skvělém výkonu dolétla pro třetí příčku. Z dalších kolínských závodnic se ještě prosadily Adéla Sahulková na místě šestém a Tereza Radikovská, opět na místě devátém. V běhu na 600m jsme opět nevyšli na prázdno a získali zásluhou Adély Sahulkové bronzovou medaili, která se postavila v Nymburce na stupně vítězů již podruhé. Dobře se vedlo i dalším závodnicím, které skončily na šestém, sedmém a osmém místě a to Kláře Pokorné, Natálii Kondrátové a Adéle Kopelentové. Chlapci bojovali statečně, ale na medaile to tentokrát nestačilo. V běhu na 60m jen těsně unikla Davidu Výbornému a pro páté místo si doběhl Jan Kubáč. Do desítky se ještě prosprintoval Jan Švach na místě devátém. Skok daleký přinesl kolínským dvě umístění v první desítce a to místo páté pro Davida Výborného a místo sedmé pro Jana Švacha. Běh na 600m znamenal již druhé páté místo pro Davida Výborného a devátou příčku pro Jana Kubáče.

I v tom nejmladším ročníku 2007 jsme měli medailové ambice a díky již tradičně vynikající Anetce Benešové se nám to povedlo. V běhu na 60m si vybojovala moc pěkné dělené třetí místo.  Ve skoku dalekém ji unikla medaile jen těsně, a to o tři centimetry. Zato v běhu na 600m si spravila chuť a dominantním způsobem zvítězila a odvezla si zlatou medaili. Chlapcům se bohužel příliš nevedlo a žádný se nevešel ani v jedné disciplíně do první desítky.

Ve štafetách jsme tentokrát vyšli medailově na prázdno a to v systému, kdy byly hodnoceny všechny štafety dohromady. Chlapci skončili ve složení Jan Švach, David Výborný, Jan Hůla a Štěpán Kára na pátém místě a za ně se postavily dívky ve složení Adéla Sahulková, Natálie Kondrátová, Aneta Benešová a Klára Pokorná na místo šesté.

Výsledky naleznete zde.

Fotogalerii závodů naleznete zde.