Jdi na obsah Jdi na menu

Martina Šuková vyhrála juniorské mezistátní utkání!

Tři zástupci kolínské atletiky si vybojovali nominaci na mezistátní utkání juniorů a juniorek Maďarsko-Slovensko-Slovinsko-Česká republika, které v pátek 1. července hostil maďarský Miškolc. Největšího úspěchu dosáhla svěřenkyně Ladislava Veselého Martina Šuková, která za velkého vedra ovládla ve finiši taktický závod v běhu na 3000 m překážek a po sobotním titulu mistryně České republiky si připsala i velký mezinárodní úspěch.

Výrazným bodovým přídělem na konto českého výběru přispěla také tyčkařka Zuzana Pražáková, která stejně jako na juniorském českém šampionátu podlehla pouze své reprezentační kolegyni Nikole Pöschlové a výkonem 390 cm obsadila stříbrnou příčku. Pro Zuzanu to ale nebyl úplně šťastný závod, neboť při něm zřejmě přišla o start na mistrovství světa juniorů. Zuzana sice zdolala letos již dvakrát B nominační limit 405 cm, který jí doposud zaručoval účast spolu s Amálií Švábíkovou, která zdolala výkonem 427 cm A limit, ale vítězka „mezistátka“ Nikola Pöschlová se právě v Miškolci také dostala přes 405 cm. A protože podle nominačních kritérií smí každou zemi reprezentovat pouze dvě závodnice a při rovnosti dosažených výkonů rozhoduje umístění na mistrovství ČR juniorů, má nyní navrch kladenská tyčkařka. Konec nominačního období je v neděli 3. července, o den později bude vyřčena konečná nominace.

Třetím Kolíňákem, který v Maďarsku oblékl reprezentační dres, byl diskař Matěj Svoboda. Ten poslal své náčiní do vzdálenosti 47,62 m, což znamenalo čtvrtou příčku a zisk 5 bodů pro Českou republiku. Výborné vystoupení kolínských atletů tak pomohlo celkovému vítězství českého výběru, když junioři skončili druzí za domácími Maďary a juniorky jednoznačně celému čtyřutkání dominovaly.