Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva ze schůze výboru 8.1.2020

Zpráva ze schůze výboru T.J. a oddílu atletiky

8.1.2020

Přítomni: Morávek, Škvor, Pařík, Miler, Robovský, Radikovský, Tuček, Tučková, Peňáz, Holub 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oba výbory provedly kontrolu úkolů z minulé schůze – měřicí sada bude 11.1. předána B. Skálovi, který zajistí její kalibraci, větroměr byl předán ke kalibraci, termín školení BOZP zatím stanoven nebyl, program pro zprovoznění světelné tabule bude řešit M. Franc (výbor se bude snažit o to, aby náklady zaplatila jako dodavatel tabule ČOS).

Výbor oddílu zhodnotil uplynulé podniky – Středočeský pohár smíšených družstev mládeže (1. místo), Vánoční laťku a nejrychlejší páťáka ve spojích, aktiv trenérů (kvůli slabé účasti  neplní funkci předání podstatných informací a diskuzního fóra), mezikrajové utkání staršího žactva, Vánoční halu žactva,  Silvestrovský běh (rekordní účast 325 běžců, osvědčil se "labyrint" za cílem, stopky s tiskárnou a tablet), Silvestrovské házení. Po úspěšném složení zkoušek byl J. Holub zařazen na panel ČAS jako technický delegát na období 2020-2023.

Oba výbory dále projednaly zajištění následujících akcí – 9.-12.1. testovací srazy SCM sekcí sprintu (Praha) a oštěpu (Veletov), 11. a 12.1. KP všech kategorií kromě mladšího žactva, 23.1. vyhlášení ankety Atlet Kolína 2019 (od 18.30 hod. ve 3. patře městského společenského domu), 1.2. KP mladšího žactva.

Sekce údržby informovala o urgenci instalace světla nad cílovou čarou a nepořádku a nehospodárnosti na stadiónu a v budovách (přetápění v šatnách pro školy a posilovně ve staré budově, poničení krytu na kladivářský kruh, který se navíc nepoužívá, nepřipevnění ribstolí v posilovně, nevyčištění dráhy na dvoustovce po cyklokrosu - bud svolána schůzka s ředitelem SMSK). 

 

 

Ekonomická sekce informovala o stavu účtů k 1.1.2020, T.J. předběžně hospodařila v roce 2019 vyrovnaně. Vzhledem k očekávaným nižším příjmům z některých zdrojů v roce 2020 je třeba, aby se všichni členové oddílu chovali  úsporně. Na členských příspěvcích bylo vybráno cca 840.000,- Kč a k 31.12.2019 měla T.J. 595 členů. Bylo schváleno zpevnění zakoupeného stojanu na činku ve staré budově. Do interních směrnic platných pro rok 2020 byly zapracovány změny schválené na předchozích a této schůzích výborů. Nové pracovní dohody zaměstnanců budou uzavřeny v průběhu ledna, jakmile budou alespoň přibližně známy výše finančních zdrojů pro rok 2020. ČAS dodá prostřednictvím firmy Jipast na náš stadión nové doskočiště Atlantis pro skok o tyči.

Trenérská rada informovala, že podle předběžných informací budeme mít pro velký zájem ze strany oddílu pro rok 2020 přidělena pouze dvě místa trenérů SCM oproti čtyřem z roku 2019. Trenérská rada předložila a výbory schválily návrhy na úpravy pravidel podpory závodníků pro rok 2020 - omezení nákupu podpůrných výživových prostředků (pouze plnoletí závodníci na základě písemné žádosti podepsané závodníkem i trenérem), zařazení nového kritéria podpory Prospěšnost pro ligová družstva, přepracování definice neomluvené a neodůvodněné neúčasti na mistrovských závodech, změnu procentuálního čerpání podpory u plnoletých závodníků (min. 40% na VT, max. 25% na sportovní vybavení, max. 35% na regeneraci a podpůrné prostředky). Pravidla podpory budou zaslána jednotlivým trenérům a budou uložena na stadiónu.

 Výbory schválily proplacení nákladů na halové závody v Jablonci a Ostravě členům tréninkových skupin trenérů, kteří návrhy předložili. 

Příští schůze obou výborů se uskuteční ve čtvrtek 13.2.2020 v 18:15 hodin.