Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva ze schůze výboru 29.4.2020

Zpráva ze schůze výboru T.J. a oddílu atletiky

29.4.2020

Online formou přítomni: Morávek, Škvor, Slabý, Robovský, Radikovský, Tuček, Tučková, Šlezová 

Hosté: Jakoubek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oba výbory provedly kontrolu úkolů z minulých schůzí – po rezignaci J. Holuba na členství v kontrolní komisi kooptovala komise do konání valné hromady jako třetího člena O. Paříka, kontrolní komise doporučila valné hromadě schválení účetní závěrky za rok 2019 s tím, že je potřeba dořešit otázku darovací smlouvy mezi T.J. a J. Holubem, účetní závěrku do konání VH schválil výbor T.J. a podal daňové přiznání za rok 2019. VH T.J. a oddílu bude svolána po uvolnění omezujících opatření. Byly nově zkalibrovány měřicí sada i větroměr; školení BOZP prozatím neabsolvovalo 10 zaměstnanců - budou znovu upozorněni na tuto povinnost; trvá snaha o zprovoznění světelné tabule.

Sekce údržby informovala o splněných a trvajících úkolech - byly instalovány dva nové skladové kontejnery, přesunuto staré doskočiště pro skok o tyči, v realizaci je oboustranné napojení nakloněné roviny na starý ovál, trvají úkoly týkající se zbroušení vrhačského plata, doplnění písku do doskočiště na starém stadiónu, instalace světla nad cílovou čarou, oprava elektrického okruhu lamp a zásuvek na oválu - vše ve spolupráci s SMSK, o prázdninách plánována výměna podlahy v posilovně, na hlavní travnaté ploše bude vyznačen travnatý 200 m dlouhý běžecký ovál.

Ekonomická sekce informovala o aktuálním stavu účtů. Do aplikace Domeček se zatím přihlásilo pouze 417 členů, ne všichni mají zaplaceny členské příspěvky (vybráno celkem 481 tis. Kč). Je třeba, aby trenéři v aplikaci prověřili, kdo ze svěřenců ještě není přihlášen, případně nemá zaplaceno. Došly všechny velké platby na činnost s výjimkou MŠMT a poloviny částky na činnost SZM z ČOS. Město Kolín zrušilo podmínku vyúčtovat první polovinu dotace na činnost do 31.7. Pro trenéry byly zakoupeny roušky - k vyzvednutí u účetní či starostky. Vzhledem ke změně situace výbory nesouhlasily se zdvojením termínů pro příměstské tábory. Bude znovu vyvolána schůzka s ředitelem 7. ZŠ ohledně členství žáků sportovních tříd v oddílu. 

Na návrh trenérské rady bylo schváleno do 31.8. vypustit z pravidel o možnosti proplácet závodnická konta podmínku o platné tělovýchovné prohlídce (v době nouzového stavu nebylo možné ji získat a ani v dalších měsících to nebude ještě jednoduché). Byla podána informace o přestupech a hostováních z našeho oddílu a do něj. Je třeba znovu udělat inventuru skokanských tyčí včetně jejich fotodokumentace vzhledem k jejich nekontrolovanému pohybu mimo stadión. Výbory rozhodli o znovuzapojení mladšího žactva do tréninku (pozn. - po proběhlé schůzi schválila trenérská rada rezervaci starého stadiónu v úterý a čtvrtek v podvečer pro trénink této kategorie; zároveň od 11. května začnou mimo stadión fungovat tréninky přípravek). Výbory schválily fungování vnitřních posiloven za hygienických opatření daných opatřením vlády (roušky, dezinfekce, větrání). Rezervační systém na sektory zůstává v platnosti, přibudou dva sektory posiloven.

J. Tuček informoval, že ČAS plánuje zahájit sezónu projektem Spolu na startu!, v jehož rámci proběhne televizní reprezentační mikromítink na Kladně a další mítinky pro všechny kategorie na minimálně dalších 100 stadiónech - do projektu jsme se přihlásili (po schůzi výborů dorazila informace, že dvě reprezentační disciplíny a přímé televizní vstupy by měly být i z našeho stadiónu). Televizní reprezentační mikromítinky mají pak pokračovat na dalších pěti místech, jedním z nich má být i Kolín. Po schůzích výboru vydala vláda opatření, které umožňuje pořádat sportovní akce za účasti 100 osob už od 11. května. Bude tedy třeba vytvořit novou termínovou listinu oddílu poté, co budou zveřejněny záměry ČAS a KAS.

Příští schůze obou výborů bude svolána podle vývoje situace.