Jdi na obsah Jdi na menu

Výborné výkony Kolíňáků na Odložilově memoriálu

Celkem osm kolínských atletů se představilo na letošním ročníku Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce. V hlavním programu to byly překážkářka Lenka Novotná a tyčkařka Zuzana Pražáková, v rámci Dukla mítinku pak pětice sprinterů Lukáš Soukal, Jiří Synek, Jana Šafránková, Justina Špringrová a Aneta Bedrnová. Na hlavní trati Josefa Odložila, 1500 metrů, se bežel i závod veteránů, v němž startoval Vilém Gruml.

Lenka Novotná zaklekla v poměrně chladném večeru ke startu hlavního závodu na 400 metrů překážek. V jejím neoblíbeném počasí nejspíš nebyla úplně spokojena ani s výkonem, když doběhla na sedmém místě v čase 59,86 s, kterým zaostala o sekundu a půl za svým letošním životním maximem. Stejná příčka patřila v soutěži tyčkařek také Zuzaně Pražákové, která se dostala přes výšku 410 centimetrů.

Výrazně spokojenější byli se svými výkony v odpoledním programu sprinteři. Skvěle si vedl v běhu na 200 metrů Lukáš Soukal, který si vylepšil osobní rekord na výborných 21,30 s, a tím zároveň posunul i svůj vlastní kolínský historický rekord mužů do 22 let. Osobní maximum si zaběhla v závodě žen na 100 metrů také Jana Šafránková, která se časem 11,96 s poprvé v životě dostala s regulérní větrnou podporou pod hranici dvanácti sekund. Na stejné trati mužů pak zaběhl junior Jiří Synek velmi kvalitních 10,71 s.

Lukáš Soukal, Jana Šafránková, Justina Špringrová a Aneta Bedrnová se představili v českých výběrech ve štafetě na 4x100 metrů. Žádnému českému kvartetu se ale tentokrát nepodařilo úspěšně atakovat limity na vrcholné soutěže.

V závodě veteránů na 1500 metrů doběhl Vilém Gruml na páté příčce v čase 4:54,99 min.