Jdi na obsah Jdi na menu

Skvělá šedesátka Štěpána Hampla!

Další halový start absolvovali sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka na úterním mítinku v pražské Stromovce. A je vidět, že formu mají při startu do nové sezóny výbornou. Zaskvěl se především jen nedávno sedmnáctiletý Štěpán Hampl, který po svém čerstvém vstupu do kategorie juniorů překonává jeden rekord za druhým.

Tentokrát startoval v nejkratším sprintu na 60 metrů a předvedl se v něm hned dvakrát. Napoprvé překonal svůj vlastní kolínský rekord mužů i juniorů o 5 setin na vynikajících 6,82 s. O několik desítek minut později zaklekl do bloků podruhé a svůj čas ještě vylepšil na 6,80 s! Tímto výkonem zůstal pouze 8 setinek za limitem pro účast na halovém mistrovství Evropy dospělých a 10 setin za českým juniorským rekordem! V loňském roce dokázali v České republice rychleji než Štěpán běžet pouze tři muži a letos jenom Zdeněk Stromšík.

Dařilo se i dalším sprinterům. Dorostenec Stanislav Jíra vylepšil na stejné trati svůj osobní rekord na 7,15 s a je letos prozatím třetí nejrychlejší Čech v této kategorii a Marek Řehák běžel 7,36 s. Na třetí příčku českých tabulek se tentokrát v běhu na 60 metrů překážek posunul další dorostenec Jan Bouma, který si vylepšil osobní rekord  na 8,39 s.