Jdi na obsah Jdi na menu

Na vrhačském minimítinku padaly mládežnické osobáky

Ve čtvrtek 7. července proběhl na kolínském stadiónu uzavřený vrhačský minimítink. K vidění bylo nejen několik kvalitních osobních rekordů kolínských mladých vrhačů, ale také daleké hody kladivem v podání Volodymyra Myslyvchuka a Kateřiny Šafránkové.

Ve vrhu koulí se nejvíce dařilo dorostenci Vojtěchu Ottovi, který poslal své náčiní na 14,53 m a za svým maximem zaostal pouze o pět centimetrů. To v hodu diskem už jej překonal, a to výrazně o téměř 2,5 metru, a výkonem 46,35 m se zařadil na průběžné osmé místo českých tabulek a třetí místo v celé kolínské historii. Výborně si vedl také teprve mladší žák Josef Pazdera, jenž poslal disk na 43,47 m, což je dokonce pátá příčka mezi nejlepšími českými starší žáky! Osobní maximum si na 36,09 m posunul také žák Antonín Adam. Nejlepší výkon v ženském kategorii předvedla jablonecká juniorka Sára Dočekalová, která hodila 45,06 m.

V hodu kladivem se znovu po necelých 14 dnech představil na kolínském stadiónu ukrajinský vrhač Volodymyr Myslyvchuk a výkonem 74,11 m zaostal je několik centimetrů za svým nedávným rekordem stadiónu. Stoupají formu po operaci menisku prokázala Kateřina Šafránková hodem dlouhým 62,43 m. Z výrazného vylepšení osobního rekordu na 42,87 m se radoval letos čtrnáctiletý Antonín Adam, který se tak vyhoupl až na třetí příčku českých tabulek.