Jdi na obsah Jdi na menu

Na gigant se chystá 18 Kolíňáků

O následujícím víkendu 18. a 19. června proběhne na stadiónu v Ostravě - Vítkovicích letošní gigant, tedy mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Ve stále rostoucí konkurenci téměř dvou stovek oddílů bylo technickými delegáty na základě výkonnosti vybráno k individuálním startů 18 kolínských atletů.

Ve sprinterských disciplínách se jak na trati 100, tak 200 metrů představí junioři Lukáš Soukal a Šimon Kratochvíl a dorostenec Jiří Synek. Na dvoustovce poběží také dorostenky Adéla Sahulková. Navíc na svou šanci budou do čtvrteční prezentace čekal také junior Vít Vinduška a dorostenec Matěj Rosenberger, kteří jsou náhradníky. Na trati 400 metrů si svou premiéru na gigantu odbude dorostenec Tomáš Novák. Trojnásobné zastoupení bude mít kolínská atletika na krátkých překážkách, kde bude startovat dorostenec Matyáš Čudlý, junior Jakub Svoboda, který poběží i 400 metrů překážek, a juniorka Emílie Chrastinová. 

V běžeckých disciplínách budou startovat dva Kolíňáci - na 1500 metrů dorostenec Marek Nedvěd a na 3000 metrů juniorka Kateřina Kašíková.

Mnohem větší zastoupení mají skokané. Ve skoku vysokém budou o medaile bojovat dorostenec Matyáš Čudlý a juniorka Anita Hrušková, ve skoku o tyči bude startovat Antonín Tvrzník, v dálkařském sektoru se představí juniorky Natálie Olivová, Emílie Chrastinová a Helena Rothanzlová, která bude spolu s Anitou Hruškovou bojovat i v trojskoku. 

Ve vrhačských disciplínách si vybojovala účast pětice Kolíňáků. Hned tři starty absolvují juniorka Anna Radikovská, a to v kouli, disku a oštěpu, a dorostenec Vojtěch Otta v kouli, disku a kladivu, dva Natálie Olivová v kouli a oštěpu a poslední dva kolínští atleti budou startovat v hodu kladivem - junior Vlastimil Trnka a dorostenec Ondřej Veselý.

Kolínští atleti se samozřejmě nejedou pouze zúčastnit, ale někteří mají i medailové ambice, další pak ambice finálové. Nejvýše v českých tabulkách stojí ve skoku vysokém Matyáš Čudlý, který má letos z Čechů skočeno nejvýš, v první trojici jsou i sprinter Jiří Synek a Natálie Olivová v dálce a kouli, těsně pod nejlepší českou trojicí jsou v tabulkách také sprinter Lukáš Soukal, výškařka Anita Hrušková, trojskokanka Helena Rothanzlová, kladivář Vlastimil Trnka a Matyáš Čudlý na překážkách. Velkým želízkem v ohni bude zcela jistě i juniorská štafeta na 4x100 metrů..