Jdi na obsah Jdi na menu

Na 4. kole Halové ligy se blýskla Natálie Olivová

V pátek 26. února se uskutečnilo v hale Otakara Jandery poslední kolo Halové ligy mužů a žen. Představilo se na něm také osm kolínských atletů, z nichž se blýskla novým osobním rekordem v dálkařském sektoru především Natálie Olivová.  

Ta ve vyrovnané sérii dolétla nejdále na 567 cm, čímž o dva centimetry posunula své loňské maximum z otevřené dráhy. Ta se představila také na překážkách, kde zaběhla čas 9,18 s. Výborně si vedl Pavel Krejča, který ve výškařském sektoru překonal 197 cm, čímž zaostal o jediný centimetr za devět let starým venkovním osobním maximem. I on absolvoval ještě druhý start, a to na překážkách, které absolvoval za 9,34 s.

Ve sprintu na 60 m startovali Lukáš Soukal (7,25), Jana Šafránková (7,88) a Jiří Šámal, který se ale bohužel zranil. Lukáš Soukal si vyzkoušel také dvoustovku, kterou proběhl za 22,63 s. Nejkratší sprint s překážkami absolvoval kromě Olivové a Krejči také Tomáš Konvalina, který dosáhl času 8,85 s. Ve skoku o tyči se tentokrát úplně nedařilo Jakubu Vítkovi, jenž zdolal 475 cm, stejně jako ve výškařském sektoru Anitě Hruškové, která zdolala 158 cm.