Jdi na obsah Jdi na menu

Helena Jiranová porazila v rekordu nejrychlejší Češky!

Skvělý výkon předvedla na úterní Velké ceně Tábora svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová. V běhu na 100 metrů překážek porazila v přímém souboji obě letos nejrychlejší Češky Kateřinu Cachovou a Lucii Koudelovou, i když v o jejím vítězství rozhodovaly tisíciny vteřiny. 

Zatímco v jiných bězích zhatil snahu řady závodníků silný protivítr, závod překážkářek proběhl téměř v bezvětří s protivětrem 0,1 m/s. Sedmá nejlepší překážkářka Evropy z nedávného šampionátu žen do 22 let svedla dramatickou bitvu s Kateřinou Cachovou, testující formu před odletem na mistrovství světa, kde bude startovat v sedmiboji. O vítězce rozhodla až cílová fotografie, když obě sprinterky dosáhly shodného času 13,36 s, což znamená o 8 setin vylepšený kolínský a samozřejmě i osobní rekord Heleny Jiranové. Za letošním nejrychlejším českým časem právě Kateřiny Cachové zaostala o 0,08 s, druhá v letošních tabulkách zůstává Lucie Koudelová, která v Táboře doběhla třetí (13,55), ale letos už běžela 13,32 s.

Dalším třem kolínským zástupcům na mítinku se už tolik nedařilo. Aleš Moravec se z rozběhu na 100 metrů časem 11,30 s do finále neprobil a skončil desátý. Jiří Kunt v běhu na 400 metrů zaběhl čas 51,84 s a to znamenalo celkové deváté místo. Desátá skončila ve skoku vysokém Denisa Pešová, která zdolala laťku ve výši 158 cm.