Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva ze schůze výborů dne 23.2. 2023

Zpráva ze schůze výboru TJ a výboru oddílu atletiky TJ Sokol Kolín-atletika - 23.2.2023
Přítomni: Morávek, Tuček, Bechyně, Holub D.
Hosté: Jakoubek, Tučková, Satrapa, Šedina
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Výbory za přítomnosti vedoucích ligového družstva mužů M. Satrapy a R. Šediny projednali situaci ohledně přestupů, hostování a sestavy týmu – výbor oddílu předběžně schválil hostování Pazdery do Pardubic a Janouška do Kladna, k nám z Dukly Praha hostování Vaňka, Sellnera, Matolína a Türka, z Vlašimi Gročka a Adamce, náhradou výbor schválil přestup Novotného do Vlašimi a hostování Slavíka a T. Nováka do Vlašimi do družstva mužů. Výbor dále schválil přestup, popř. hostování Pavlíka a Maráka z Nymburka jak mužů, tak do juniorů. Výbor neschválil hostování juniorů Čudlého, Synka a Tvrzníka do družstva juniorů Dukly Praha. 
 
Výbory zkontrolovaly úkoly z minulé schůze: byly doplněny hřeby do bloků; údaje v registru ČOS jsou aktuálně v pořádku, všechny rejstříky bude mít na starosti Jakoubek, všechny nové přihlášky je třeba házet do schránky Jakoubkovi; upozornění na propadlé prohlídky budou rozeslána e-mailem, je třeba, aby trenéři zkontrolovali platnost prohlídek svých svěřenců; stále trvá úkol doplnění gumové podpěry na činku; vzhledem k tomu, že někteří nečlenové oddílu a členové – nezávodníci nerespektují rozhodnutí výborů ohledně toho, že bezplatně mohou saunu využívat pouze závodníci, výbory rozhodl, že v případě dalšího využívání sauny neoprávněnými osobami bude sauna uzavřena; do konce února budou odeslány na Středočeský kraj výroční zpráva a vyúčtování ASCM za rok 2022 a upravený rozpočet a závazné ukazatele na rok 2023; a na ČOS registrace pro rok 2023; trvá úkol zjištění možnosti zřízení doménového webu; všechny směrnice dotýkající se členů budou zveřejněny v Domečku (již byla zveřejněna směrnice o cestovních náhradách); závodní dresy bude vydávat a evidovat D. Holub; bylo nám přiděleno pořádání 1. kola I. ligy – výbor oddílu rozhodl, že ředitelem závodu bude A. Morávek; školení rozhodčích II. a III. třídy proběhne 11.-12. března; valná hromada T.J. a oddílu proběhne 24.3.2023; do WA akreditujeme Polabky, Youth Athletic, 2. kolo mládeže a Velkou cenu Kolína, vrhačské závody akredituje P. Sklenář.
 
Výbor oddílu zhodnotil uplynulé podniky: MČR ve vícebojích – 5. Chrastinová, 6. Tvrzník, 9. Slavík, DNF Krejča; MČR mužů a žen – 2. Pražáková, 6. Hrušková, 9. Janoušek a Chrastinová, 10. Šafránková; MU juniorů DNA Madrid – 1. Čudlý, 5. Synek. Výbor oddílu projednal zajištění MČR juniorů a dorostu 25.-26.2. - Ostrava a MČR žactva 4.-5.3. - Ostrava.
 
J. Tuček informoval výbory o předpokládaném vývoji financí v sezóně  - v oblasti příjmů již známe výši některých dotací (město, ASCM, SpS, předpoklad NSA) - celkově o cca 250.000 Kč méně než loni, v oblasti  výdajů jsme naopak zvýšili náhrady za cestovné, ubytování a stravování, navýšilo se startovné, mzdy zaměstnanců s pracovní smlouvou, zvýšily se náklady na energie (za prosinec 53.000 Kč !, za leden 34.000 Kč) – je třeba v dalším průběhu sezóny tyto skutečnosti brát v potaz.
 
Výbor schválil termínovou listinu oddílu (bude umístěna na web), zajištění bufetu na všech závodech občerstvením STAP. Výbory projednaly žádost Prajsnera o proplacení tréninků ve Veletově (schválena úhrada ve výši 50%, o schválení VT není třeba žádat – úhrada pronájmů a regenerace celkem dle směrnice do výše 100 Kč/os/den. Výbor T.J. projednal návrh na zvýšení bodného v 1. lize o 50 Kč/bod a schválil pro prvá tři kola bodné v současné výši 200 Kč / bod. Výbory diskutovaly o nepříjemné situaci, kdy závodnice Rothanzlová byla bez vědomí svého i osobního trenéra někým, kdo má přístupové heslo, odhlášena z MČR. K. Tučková informovala o aktuálním zůstatku na účtu a podala informaci, že řada členů nemá zaplacené příspěvky; je třeba vyzvat trenéry ke kontrole zaplacení příspěvků svěřenců (v případě nezaplacení příspěvků do 28.2. nebudou propláceny žádné náhrady). Výbory projednaly žádosti Sokola Hradec Králové o jarní a letní  VT – výbory souhlasí za předpokladu, že počet trénujících na stadiónu nepřekročí v jeden čas 40 (v létě 50) osob, VT bude v čase 16-18 hodin respektovat obsazenost sektorů našimi členy a obsazenost posiloven podle rezervačníku. Výbory diskutovaly o funkčnosti současného systému proplácení jízdného a startovného a k této diskusi se ještě vrátí. Výbory schválily  uspořádání závodů v hodu kladivem 1. května dopoledne (do 12 hodin), nikoli ale jako předprogram Polabských závodů, ale samostatný závod. Výbor T.J. schválil proplácení cestovních náhrad D. Holuba na MČR z důvodu zajištění zpravodajství. Na webové stránky bude umístěn rozpis tréninků jednotlivých skupin. Byla diskutována možnost otevřít od jara dobrovolný druhý trénink pro přípravky.

Příští schůze výborů proběhne mimořádně v úterý 14. března 2023.