Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva ze schůze výboru 5.3. 2020

 

Zpráva ze schůze výboru T.J. a oddílu atletiky

5.3.2020

Přítomni: Morávek, Škvor, Pařík, Peňáz, Slabý, Robovský, Radikovský, Tuček, Tučková, Šlezová, Miler 

Hosté: Jakoubek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oba výbory provedly kontrolu úkolů z minulé schůze – měřicí sada i větroměr jsou na kalibraci, větroměr bude příští týden, certifikáty ze školení BOZP odevzdalo ke dni schůze 33 ze 45 zaměstnanců, program pro zprovoznění světelné tabule řeší M. Franc - prozatím se mu nepodařilo sestavit pracovní tým, trvají úkoly, které má zajistit SMSK - zbroušení vrhačského plata, doplnění doskočiště na starém oválu pískem, světlo nad cílovou čarou, propojení světelného a zásuvkového okruhu na stadiónu, spínání elektřiny pod trávníkem - jde o závlahový systém. Druhé tyčkařské bude přesunuto na opačnou stranu k cíli. SMSK v tomto roce zajistí na stadión ze svých prostředků dva skladové kontejnery, dvě další skladové kóje pod tribunou a novou podlahu do posilovny v nové budově.

Výbor oddílu zhodnotil uplynulé podniky – MČR dorostu a juniorů jako úspěšné (2 zlaté - 3 bronzové - 6 finále), MČR dospělých jako částečně úspěšné (stříbro Pražákové a 4. místo Vítka), MČR řactva jako úspěšné (2 bronzové - 2 finále). Oba výbory dále projednaly zajištění následujících akcí – 22.3. KP v přespolním běhu Čáslav, 28.3. MČR v přespolním běhu Tábor.

Ekonomická sekce informovala o aktuálním stavu účtů. Do aplikace Domeček se zatím přihlásilo pouze 384 členů z 529 evidovaných, zaplaceny členské příspěvky v termínu do 29.2. má 360 členů. Je třeba, aby trenéři v aplikaci prověřili, kdo ze svěřenců ještě není přihlášen, případně nemá zaplaceno. Byly provedeny všechny "velké" platby nadřízeným subjektů (ČAS, ČOS - členský příspěvek, startovné v soutěžích družstev, členské známky). Byly otevřeny přihlášky na příměstské tábory, již nyní je o ně velký zájem. Proplacení cestovních náhrad závodníkům a trenérům, kteří jeli na MČR do Ostravy vlastními auty, proběhne standardně podle směrnice, tedy sazbou 1-4,- Kč podle obsazenosti auta. Bylo schváleno proplacení cestovních náhrad při cestě tréninkové skupiny R. Šediny na VT na letiště do Schwechatu.

Oba výbory projednaly přípravu valné hromady. Byla zveřejněna pozvánky, byl projednán návrh jednacího řádu VH. Bylo navrženo obsazení jednotlivých komisí, které bude doplněno na VH z pléna, a zapisovatele. Zprávu o činnosti přednese J. Tuček, zprávu o hospodaření J. Tučková, zprávu kontrolní komise její členové, dále budou předneseny zprávy jednotlivých členů výboru. Po diskusi byl stanoven návrh členských příspěvků pro rok 2021 (navýšení o 100,- Kč všech příspěvků). Byl připraven plán činnosti na rok 2020, jednou z jeho priorit je nenechat chátrat rozcvičovací a vrhačský stadión.

Ve středu 18.3. se uskuteční jednání s ředitelem 7. ZŠ Kolín o spolupráci mezi naší T.J. a touto školou. 

Po diskusi bylo přijato opatření, že trenéři, kteří neabsolvují bez závažného důvodu již uhrazené vzdělávací akce, složí příště kauci ve výši ceny akce, která jim bude vrácena po jejím úspěšném absolvování. Trenérská rada připomněla, že finanční podporu mohou čerpat pouze závodníci, kteří mají zaplacené příspěvky na rok 2020 a platnou tělovýchovnou lékařskou prohlídku. Bylo rozhodnuto, že nárok na podporu za překonání oddílového rekordu v roce 2019 mají i ti závodníci, jejichž výkon v průběhu roku překonal jiný závodník. Výbory dále schválily mimořádné navýšení podpory zraněnému M. Daleckému a zamítly mimořádné navýšení podpory D. Královi. Pro potřeby D. Krále schválily nákup kladiva v hodnotě 5 000,- Kč. Výbory schválily možnost jednání o navýšení podpory pro závodníky, kteří se nominují na MS či ME. Vzhledem k chybějícím tyčím ve skladu je potřeba znovu provést jejich inventuru.

Výbor oddílu projednal a schválil dosavadní jednání o hostování do našich družstev mládeže a dospělých a způsob kompenzace klubům, z nichž budou závodníci u nás hostovat. MUDr. Slabý zajistí na základě termínové listiny oddílu zdravotnické zajištění jednotlivých závodů a jako lékař T.J. zajistí periodické lékařské prohlídky zaměstnanců na pracovní smlouvu, kteří si dojednají termín. 

Příští schůze obou výborů se uskuteční ve čtvrtek 2.4.2020 v 18:15 hodin.