Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva ze schůze výboru 12.2.2020

Zpráva ze schůze výboru T.J. a oddílu atletiky

12.2.2020

Přítomni: Morávek, Škvor, Pařík, Slabý, Robovský, Radikovský, Tuček, Tučková, Šlezová, Holub 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oba výbory provedly kontrolu úkolů z minulé schůze – měřicí sada i větroměr byly předány ke kalibraci, školení BOZP musí podle Zákoníku práce absolvovat každý zaměstnanec (včetně těch na DPP) - výbor rozhodl o provedení formou e-laerningu, každý zaměstnanec dostane v nejbližších dnech přihlašovací údaje, je třeba, aby do 21 dnů absolvoval příslušné moduly a vytištěné a podepsané certifikáty odevzdal v kanceláři účetní, program pro zprovoznění světelné tabule bude řešit M. Franc - trvá, skokanská tyč i zpevnění stojanu na činky v nové posilovně byly dodány.

Výbor oddílu zhodnotil uplynulé podniky – KP všech kategorií - výsledky byly hodnoceny jako odpovídající a uspořádání z naší strany jako zdařilé, MČR ve vícebojích bylo hodnoceno jako velmi vydařené (Olivová - mistryně ČR, Štěrbová - 6. místo), vyhlášení ankety Atlet Kolína 2019 - průběh hodnocen jako vydařený, v kategorii dospělých ale chyběla většina oceněných, v kategoriích mládeže absence výjimečné a z ne zcela odpovídajících důvodů.

Oba výbory dále projednaly zajištění následujících akcí – 15.-16.2. - MČR dorostu a juniorů, 22.-23.2. MČR mužů a žen, 29.2-1.3. - MČR žactva.

Sekce údržby informovala o schůzce s ředitelem SMSK. Bylo dohodnuto zbroušení plata v cvičné vrhačské kleci, doplnění pískoviště na vedlejší ploše a zamezení jeho dalšího vybírání pro zasypávání děr po hodu kladivem, instalace osvětlení cílové čáry, opravy rozvodů osvětlení a zásuvek na sloupech, odstranění poruchy pod trávníkem u skoku dalekého, dále byly projednány zásady každodenní údržby na stadiónu a šetření elektrickou energií - pohyblivá část mzdy správce bude vyplácena po odsouhlasení provedených prací výborem T.J. V souvislosti s dodávkou nového tyčkařského doskočiště je třeba instalovat novou zasouvací skříňku u starého doskočiště - nabídka firmy Linhart (60 000,- Kč bez DPH) je vysoká - budeme se snažit spolu s SMSK najít levnější řešení. Na doporučení M. France byl schválen oběma výbory nákup výkonnějšího notebooku pro práci cílové kamery.

Ekonomická sekce informovala o hospodaření v roce 2019 (předběžně mírně kladný výsledek hospodaření) a aktuálním stavu účtů. Do aplikace Domeček se zatím nepřihlásilo cca 200 členů, ještě více jich doposud nezaplatilo členské příspěvky. Je třeba, aby trenéři sledovali v aplikaci, kdo ze svěřenců ještě není přihlášen, případně nemá zaplaceno. Byla podána informace o schválení položek pro naši T.J. zastupitelstvem v rámci rozpočtu města Kolín a o schválení rozpočtu ASCM zastupitelstvem Středočeského kraje. Došla zálohová platba od ČOS na SZM (175 000,- Kč.). Oba výbory rozhodly v souvislosti s vysokým počtem členů oddílu o nepřijímání žadatelů o členství, kteří nemají v plánu provádět závodní činnost. Byla podána informace o nové povinnosti vyplňovat pro Český statistický úřad výkaz o celkových nákladech práce za naši T.J. Dále byla podána informace o schůzce s ředitelem SMSK ohledně uvažované stavby atletického tunelu vzhledem k tomu, že v rozpočtu města je počítáno s částkou 400 000,- Kč pro naši T.J. na pořízení projektu. Oba výbory souhlasí s uzavřením smlouvy s SMSK ohledně zajištění prací na sestavení zadávací dokumentace a provedení výběru zhotovitele projektu. Předpokládaný průběh prací: v roce 2020 vysoutěžení a vypracování projektu, ke konci roku 2020 schválení změn územního plánu, do poloviny roku 2021 získání stavebního povolení a následně podání žádosti, v případě úspěchu žádosti v roce 2022 realizace.

Dále bylo projednáno svolání valné hromady jednoty a oddílu - termín 20.3.2020 od 16 hodin v CEROP, pozváni budou všichni zletilí členové oddílu. Výbor T.J. spolu s kontrolní komisí připraví podklady.

Trenérská rada informovala, že nakonec byla našemu oddílu přidělena 3 místa trenérů SCM - Mgr. K. Tučková, Mgr. V. Šlezová, V. Jelínková. Dále trenérská rada projevila nesouhlas s přístupem některých trenérů, kteří odmítli vyslat své závodníky na vrchol sezóny mladšího žactva - krajský přebor v hale. Byla diskutována nová situace, kdy se rychlým tempem zvedá konkurence v kraji i ČR nejen v kategorii žactva, ale i mládeže, pokud nechceme, aby nás jiné oddíly dostihly, případně předstihly, musíme upravit systém trenérského vedení dětí a mládeže v oddíle. J. Jakoubek předložil hodnocení práce SpS za léta 2017-2019, podle kterého jsme hodnoceni jako druhý (!) nejlepší oddíl v ČR za Vítkovicemi. Oblasti, ve kterých máme rezervy - malá účast na MČR ve vícebojích, málo trenérů žactva a mládeže s vyšší kvalifikací, předávání do článků přípravy talentované mládeže (SCM, VSCM, SG). Byla doplněna termínová listina o vrhačské čtvrtky a pětiboje a o závody hasičů, pro letošní Velkou cenu Kolína byl odsouhlasen termín 31.8. Po diskusi výbory rozhodly, že v letošním roce nebude poskytován mimořádný příspěvek na dojíždění pro tréninky pro vybrané závodníky - kvalita jejich výkonů je ohodnocena v jednotlivých položkách osobních kont.

Naše T.J. vyvolá schůzku s ředitelem 7. ZŠ Kolín ohledně nastavení pravidel spolupráce. MUDr. Slabý zajistí na základě termínové listiny oddílu zdravotnické zajištění jednotlivých závodů a jako lékař T.J. zajistí periodické lékařské prohlídky zaměstnanců na pracovní smlouvu, kteří si dojednají termín. Dále MUDr. Slabý navrhl obnovit vydávání tištěného oddílového zpravodaje.

Příští schůze obou výborů se uskuteční ve čtvrtek 5.3.2020 v 18:15 hodin.