Jdi na obsah Jdi na menu

Zveme vás na 64. ročník Polabských závodů

V úterý 1. května proběhne už 64. ročník Polabských závodů, který startuje ve 14 hodin a jeho součástí bude stejně jako v posledních letech Středočeský pohár smíšených družstev mužů a žen. Kolínští organizátoři věří, že se jim i přes brzký termín podaří na kolínský stadión přilákat českou špičku a do ochozů početnou diváckou kulisu. 

Hlavních disciplín mítinku je šest. V kategorii mužů jde o závod v běhu na 100 metrů, 73. ročník Memoriálu Rudy Plešingera v běhu na 400 metrů, 28. ročník Memoriálu Mirka Tučka v běhu na 1000 metrů a 2. ročník Memoriálu Václava Širce v hodu oštěpem. Nejkvalitnější disciplínou v ženské kategorii by měl být hod kladivem, v němž by se měla představit česká rekordmanka Kateřina Šafránková, tentokrát již v dresu pražské Dukly, a poslední hlavní disciplínou je skok vysoký žen. 

Finanční prémie budou připraveny i pro vítěze 47. ročníku Memoriálu Josefa Holečka v běhu na 3000 metrů a 42. ročníku Václava Stárka ve vrhu koulí. Zkrátka nemusí přijít ani vítězové rámcových disciplín, kterými jsou u mužů běh na 110 m překážek, skok daleký a skok vysoký a v ženské kategorii běhy na 100 m, 300 m, 600 m a 100 m překážek, skok daleký, hod oštěpem a vrh koulí. Za překonání rekordu stadiónu je totiž v každé z disciplín vypsána prémie 2000,- Kč. Při kvalitě rekordů kolínského stadiónu Mirka Tučka v Borkách to ale nikdo z vítězů nebude mít jednoduché.

Organizátoři tohoto mítinku pevně věří, že si podívanou na kvalitní českou atletiku na startu s nejlepšími domácími závodníky nenechají ujít ani kolínští sportovní příznivci a přijdou do ochozů stadiónu Mirka Tučka v Borkách závodníky povzbudit. Vstup je tentokrát zdarma!