Jdi na obsah Jdi na menu

Začínáme závodit!

Od pondělí 11. května se znovu mění podmínky pro sportování. Na sportovišti již může být 100 osob, proto výbor T.J. ruší dosud platné rozdělení stadiónu na sektory a nutnost jejich objednávání (nastálo zůstává nutnost objednávat si kladivářský sektor a posilovny). V platnosti zůstává nošení roušek mimo sportovní výkon (v pondělí se bude touto povinností zabývat vláda), dodržování odstupu 2 metry a nemožnost využívat šatny a sprchy. Tyto podmínky už ale dovolují uspořádat první závody, a tak začínáme!

Na úterý 12. května jsme připravili sprinterský trojboj, o den později si poprvé zazávodí oštěpaři a diskaři. V sobotu 16.5. bude na pořadu 100, 200 a 400 metrů, 18. a 19.5. proběhnou testy mladšího a staršího žactva a 20.5. další veřejné závody.

Zvláštní kategorií budou dva mítinky, které bude z našeho stadiónu přenášet Česká televize a které připravujeme ve spolupráci s Českým atletickým svazem. Ten první proběhne v pondělí 1. června v rámci velké akce Spolu na startu!, během níž se uskuteční mítinky na více než 100 stadiónech v republice a na tom kladenském televizní mítink českých reprezentantů, do nějž budou zařazeny předtočené dvě disciplíny z Kolína, a to 100 metrů překážek žen a 1000 metrů mužů. Součástí kolínského mítinku pak budou minimálně závody na 100 a 110 metrů překážek všech kategorií, 60 metrů žactva, 100 metrů mužů a žen, 400 metrů mužů a žen, 3000 metrů mužů, výška žen a oštěp mužů. Další disciplíny by mohly přibýt v případě, že do té doby bude zrušeno omezení akcí na 100 osob.

Druhý mítink se uskuteční ve středu 17. června, bude jej přenášet Česká televize a skladba disciplín se teprve tvoří podle představ vedoucích trenérů jednotlivých sekcí ČAS. Pokud již nebude platit omezení na 100 osob, bude tento mítink zároveň odloženým 66. ročníkem Polabských závodů s memoriálovými a hlavními disciplínami tohoto tradičního mítinku.