Jdi na obsah Jdi na menu

Žáci výborně reprezentovali Českou republiku

Rekordní počet šesti mladých atletů Sokola Kolín-atletika si vybojoval na nedávném mistrovství České republiky čest obléci reprezentační dres na mezistátním utkání žáků do 15 let Slovensko – Maďarsko – Chorvatsko – Slovinsko – Česká republika, které se konalo v sobotu 24. září v Trnavě.

Všichni kolínští atleti zazávodili na výbornou a výrazně tak přispěli k úspěchu české reprezentace, která celé utkání ovládla. Nejlépe si vedl Dominik Holub, který skončil druhý ve skoku dalekém, když skočil do vzdálenosti 633 cm a podlehl pouze svému přemožiteli z mistrovství ČR Kratochvílovi. Navíc byl Dominik také členem vítězné české štafety na 4x100 metrů (43,42) i smíšené štafety na 4x300 metrů.

Skvěle si počínal také kladivář Dominik Král. Svěřenec Tomáše Prajsnera poslal čtyřkilogramové náčiní do vzdálenosti nového kolínského rekordu 61,05 m, jen čtyři metry od českého rekordu pozdějšího medailisty z mistrovství světa Lukáše Melicha, a podlehl pouze oběma tradičně výborným maďarským vrhačům. V téže disciplíně se dařilo i druhému kolínskému kladiváři Karlu Hanušovi. Svěřenec Petra Sklenáře hodil 55,29 m a obsadil pátou příčku. Výborně si vedla i kladivářka Barbora Houžvičková, vedená Jiřím Tučkem. Ta vylepšila kolínský historický rekord na 45,83 m a obsadila za oběma Maďarkami a Chorvatkou Balenovičovou čtvrtou pozici, když odvedla kladenské Matouškové porážku z českého šampionátu. Zbylí dva kolínští reprezentanti skončili shodně na 6. místě. Svěřenkyně Tomáše Prajsnera Sára Blehová hodila diskem o hmotnosti 1 kg (v ČR přitom tato kategorie hází náčiním o čtvrt kilogramu lehčím) 30,84 m a svěřenec Pavla Berana Jakub Vítek zdolal ve skoku o tyči 400 cm.

Kolínští žáci tak v soutěži, kde v každé disciplíně startovalo a bodovalo 10 závodníků, vybojovali pro Českou republiku 40 individuálních bodů a dvě štafetová vítězství.

Výsledek mezistátního utkání:

1. Česká republika 213, 2. Maďarsko 176, 3. Slovensko 156, 4. Chorvatsko 153, 5. Slovinsko 97