Jdi na obsah Jdi na menu

Z přeboru kraje vezou starší žáci sedm medailí

Za přísných protiepidemických opatření a s velmi omezenou možností rozcvičení se v soboru 8. ledna uskutečnil v přetlakové hale na Strahově letošní halový přebor Středočeského kraje v kategorii staršího žactva. Kolínští závodníci na něm vybojovali v konkurenci mladých atletů z 25 klubů sedm medailí.

Většinu z nich získali atleti z tréninkové skupiny Jiřího Robovského. V běhu na 60 metrů překážek starších žákyň zaostala Amálie Schederová pouze o 4 setiny sekundy za oddílovým rekordem Barbory Štěrbové a časem 9,17 s vybojovala stříbrnou medaili. Medaili stejné hodnoty získala také v běhu na 800 metrů Aneta Benešová, která zaběhla tuto trať za 2:33,79 min. Třetí stříbro získala ve skoku vysokém Kristýna Juřicová, která překonala laťku ve výši 146 cm.

O čtyři bronzové medaile se postarali v nejkratším sprintu na 60 metrů Sofie Bébrová v kvalitním čase 7,97 s, v běhu na 300 metrů Amálie Schederová výkonem 43,18 s, v běhu na 60 metrů překážek Jaroslav Hnida za 8,97 s a v běhu na 800 metrů Ondřej Musil časem 2:31,50 min.

Nejvíce medailí z přeboru získali mladí atleti A.C. TEPO Kladno, kteří jich vybojovali čtrnáct. Kolínský zisk polovičního počtu cenných kovů byl spolu s čáslavskými žáky druhý nejvyšší, závodníci AC Čáslav se ale mohli pyšnit čtyřmi přebornickými tituly, které si rozebrali atleti celkem devíti klubů, mezi něž Sokol Kolín-atletika tentokrát nepatřil.