Jdi na obsah Jdi na menu

Výborné vrhačské výkony na Hájkově memoriálu

V sobotu 30. května uspořádal ASK Slavia Praha v režii Petra Sklenáře na kolínském stadiónu letošní ročník Memoriálu Josefa Hájka. Především v kategoriích mužů a žen byly k vidění jak v hodu kladivem, tak v hodu diskem výborné výkony, které zařadily jejich autory do čela letošních českých tabulek.

Vítězem hlavní disciplíny, hodu kladivem mužů, se stal ve výrazném osobním rekordu 72,02 m mladý kladivář Dukly Praha Patrik Hájek, kterému jen dva metry chyběly k rekordu stadiónu Lukáše Melicha. Soutěž žen se stala kořistí kolínské odchovankyně a současné atletky Dukly Praha Kateřiny Šafránkové, která v prvním závodě sezóny hodila 64,65 m. 

Výborné byly i soutěže diskařů. Tu mužskou vyhrál dlouhým hodem za hranici šedesáti metrů 61,05 m Marek Bárta z PSK Olymp Praha a v ženské kategorii poslala nejdále disk Eliška Staňková, která v úvodu sezóny hodila velmi kvalitních 57,16 m.

Z kolínských závodníků potvrdili svou kvalitu juniorští kladiváři. Soutěž vyhrál Dominik Král hodem dlouhým 64,01 m a výborný osobní rekord zaznamenal druhý Martin Buryan výkonem 61,69 m. Po zranění se vracející Karel Hanuš poslal šestikilogramové náčiní na 53,50 m. V soutěži juniorek zaostala Eliška Drábková výkonem 42,08 m jen těsně za osobním maximem, to si naopak vylepšila na 35,93 m Barbora Malá. V dorostenecké kategorii hodil Vlastimil Trnka 49,53 m a Sára Šlégrová si polepšila "osobák" na 41,33 m. Neuvěřitelnou formu potvrdil nestárnoucí padesátník Pavel Peňáz, který poslal disk do vzdálenosti 44,60 m. Osobním rekordem 33,10 se v diskařské soutěži juniorek blýskla Žaneta Vrbová.