Jdi na obsah Jdi na menu

Vrhači zakončili dráhovou sezónu domácím pětibojem

Až na konci října skončila pro kolínské vrhače letošní sezóna na dráze. Na státní svátek 28. října totiž uspořádali na domácím stadiónu letošní poslední vrhačský pětiboj. Závodu, který se sestává z hodu kladivem, vrhu koulí, hodu diskem, hodu oštěpem a hodu břemenem se zúčastnilo 22 závodníků a závodnic z 9 klubů.

Ačkoli většina výkonů již byla poplatná tomu, že hlavní atletická sezóna skončila již před měsícem, k vidění byly i velmi kvalitní výkony. Platí to především o hodech staršího žáka Dominika Krále, který poslal kladivo do vzdálenosti 58,84 m a disk dokonce na metu svého nového osobního rekordu 46,43 m. Stříbrný medailista z letošního žákovského šampionátu Karel Hanuš hodil kladivem velmi kvalitních 53,45 m.

V mužské kategorii hodil kladivem Jan Formáček z pražské Dukly 50,64 m, z kolínských závodníků dosáhl Miroslav Novotný výkonu 45,71 m a Václav Širc 42,44 m. Ve vrhu koulí byl nejlepší Václav Širc, jehož nejdelší vrh měřil 12,27 m. Václav Širc byl nejlepší i v hodu diskem výkonem 40,74 m, o dvacet centimetrů před Pavlem Peňázem mladším. Ten předvedl nejkvalitnější výkon v hodu oštěpem, když hodil velmi kvalitních 61,39 m. V hodu břemenem dominoval mezi muži opět Jan Formáček, když zátěž o váze 15,88 kg poslal do vzdálenosti 13,92 m, Václav Širc byl druhý hodem dlouhým 13,62 m.