Jdi na obsah Jdi na menu

Ve čtvrtek začíná v Itálii mistrovství Evropy juniorů

Ve čtvrtek 20. července začíná v italském Grossetu letošní evropský šampionát juniorů. Česká výprava, jejíž součástí je také kolínský sprinter Štěpán Hampl a jeho trenér Antonín Morávek, odletěla z pražské Ruzyně v úterý. Štěpána Hampla čekají individuální starty na 100 a 200 metrů a také start ve štafetě na 4x100 metrů.

Výrazně větší šanci na úspěch má kolínský sprinter, který letos soutěží proti o rok starším soupeřům, v kratším z obou sprintů, kde letos zaběhl čas 10,52 s, kterým je v evropských tabulkách na 13. místě. V běhu na 200 metrů jej čas 21,56 s řadí na 38. příčku. Bez šancí na umístění ve finálové osmičce rozhodně není česká sprinterská štafeta.

Poprvé Štěpán Hampl zaklekne do startovních bloků ve čtvrtek v 11:15 hod. v rozběhu na 100 metrů. Na start se postaví v pěti rozbězích 33 nejrychlejších Evropanů a postupový klíč do semifinále, která se poběží tři, je velmi milosrdný, neboť z každého rozběhu postupují nejrychlejší čtyři závodníci, které doplní další čtyři sprinteři s nejrychlejšími časy. Štěpán poběží v šesté dráze hned v prvním rozběhu, v němž má zaběhnutý druhý nejrychlejší čas. Pokud svěřenec Antonína Morávka postoupí, čeká jej odpoledne v 17:40 hod. semifinále. Start ve finálovém běhu, který se běží v pátek v 17:30 hod., by byl Štěpánovým životním úspěchem.

Rozběh na 200 metrů je na pořadu mistrovství v pátek těsně před osmou hodinou večerní a rozběh sprinterských štafet má určen start na neděli v 16:50 hod.