Jdi na obsah Jdi na menu

V úterý proběhne International Visegrad Match

V úterý 23. srpna proběhne na kolínském stadiónu Mirka Tučka po několika letech obnovený International Visegrad Match U20. Původně se v něm měli utkat junioři a juniorky regionálních výběrů z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky, ale maďarští atleti na poslední chvíli účast odřekli, a tak Kolín uvidí mezinárodní trojutkání.

Českou republiku bude reprezentovat juniorský výběr Středočeského kraje, v němž se představí také osm kolínských závodníků. Rozsah disciplín v utkání není kompletní, závodníci se utkají v bězích na 100, 200, 400, 800 a 1500 metrů, na 100 a 110 metrů překážek, v dálce, výšce a tyči, v kouli, disku a oštěpu a ve štafetě na 4x100 metrů. Kolínskou atletiku bude zastupovat pět juniorů a tři juniorky. V běhu na 200 metrů to bude Lukáš Soukal, na dvojnásobné trati Šimon Kratochvíl, na 110 metrů překážek Jakub Svoboda, ve skoku vysokém Matyáš Čudlý a v tyči a oštěpu Antonín Tvrzník, mezi dívkami pak v běhu na 200 metrů Adéla Sahulková, na 100 metrů překážek a ve výšce Emílie Chrastinová a v kouli a oštěpu Anna Radkovská.

Mezinárodní trojutkání bude zahájeno za účasti vedení města Kolín v 15 hodin a v předprogramu od 13 hodin se utkají žáci sportovních středisek Kolína, USK Praha a Pardubic. Kolínští pořadatel zvou příznivce kvalitní atletiky do ochozů stadiónu v kolínských Borkách.