Jdi na obsah Jdi na menu

V poslední den šampionátu Antonín Tvrzník a štafeta žáků těsně pod stupni vítězů

Za ideálního atletického počasí byl v neděli posledním dnem zakončen premiérový třídenní šampionát České republiky žáků a žákyň. Z kolínského pohledu se o největší překvapení postaral tyčkař Antonín Tvrzník a jen o dvě desetiny sekundy unikla medaile kvartetu žáků na 4x300 metrů.

Svěřenec Ondřeje Dudáše Antonín Tvrzník si v tyčkařském sektoru počínal výborně. Na první pokus překonával výšky od 290 do 350 cm, výšku svého nového osobního rekordu 365 cm pak zdolal napodruhé. Na 380 cm sice už neuspěl, ale pro kolínského tyčkaře tento výkon znamenal nečekané vynikající 4. místo mezi českou elitou. Ještě blíže k medaili mělo kvarteto žáků ve složení Michal Boháč, Tomáš Kalaš, Jiří Synek a Šimon Kratochvíl, které zaběhlo štafetu na 4x300 metrů v čase 2:33,77 min., jen těsně za kolínským historickým rekordem. Po předposledním běhu štafet figurovali Kolíňáci na bronzové příčce, ze které je ale v posledním závodu celého mistrovství odsunuli chlapci z Kladna.

stafeta_4x300.jpg

 

 

 

 

 

 

Jen těsně za nejlepší českou osmičkou skončila ve skoku vysokém Anna Pátková. Té se sice nedařilo tak bezproblémově jako v sobotní kvalifikaci, kde neměla ani jeden nezdařený pokus, ale nakonec dokázala napotřetí překonat 159 cm a vybojovala devátou příčku devátá. V rozbězích na 200 metrů překážek se předvedli kolínští reprezentanti Tomáš Kalaš a Jakub Svoboda. Tomáš proťal cíl v čase 28,09 s, jen dvě setiny za osobním rekordem, a to mu vyneslo celkovou 13. příčku jen 3 setiny od postupu do finále B. Jakub proběhl cílem za 29,21 s a obsadil 22. příčku. Dívčí štafeta na 4x300 metrů dokázala v sestavě Aneta Novotná, Barbora Štěrbová, Anna Vlachovská a Andrea Vlková překonat časem 2:54,71 min. kolínský historický rekord, ale ani to jim nestačilo v konkurenci 35 (!) štafet na lepší než 13. místo.