Jdi na obsah Jdi na menu

V Hustopečích se dařilo Čudlému i Olivové

V sobotu se na jižní Moravě uskutečnil další ročník tradičně skvěle mezinárodně obsazeného Hustopečského skákání. Na galamítinku, v němž bylo na vítězství v prestižních soutěžích mužů a žen potřeba překonat laťku ve výšce 236 a 195 cm, se představili také tři kolínští výškaři.

Skvěle si v soutěži dorostenců vedl především svěřenec Martina Radikovského Matyáš Čudlý. Ten zahájil soutěž sice už na 172 cm, ale soutěží procházel jako nůž máslem. Na první pokus zdolal všechny výšky až do 197 cm a další postupnou výškou bylo 202 cm, o tři centimetry výše, než byl Matyášův osobní rekord. Přes laťku se znovu dokázal dostat hned napoprvé, a to s výraznou rezervou! I když na 205 cm už neuspěl, vede aktuální české tabulky s výrazným náskokem osmi centimetrů. Čudlý 202 cm

V B soutěži žen se dařilo týden před jejím vrcholem halové sezóny, kterým je vícebojařský šampionát, také Natálii Olivové. Ta prokázala stoupající formu a přenesla se přes laťku ve výši 170 cm. Z českých závodnic se v součtu i s A závodem a závody juniorek a dorostenek dostaly výš jen Michaela Hrubá a Denisa Pešová. Druhá kolínská juniorka Anita Hrušková, která rovněž patří k favoritkám halového šampionátu, překonala 165 cm.

Na halovém přeboru Prahy startovalo také několik kolínských atletů. Nejlepší výkon předvedla Lenka Novotná, která letos už postoupila do ženské kategorie, a to v běhu na 400 metrů, kde dosáhla času 58,67 s.