Jdi na obsah Jdi na menu

Uspořádali jsme oddílový mítink v Nymburce

V pátek 3. února uspořádal náš oddíl za účasti 150 (!) závodníků v nymburském tunelu oddílový závod, na němž se někteří mladí atleti blýskli velmi kvalitními výkony, které je posunuly blízko k možnosti startu na halovém mistrovství České republiky.

Platí to především o starší žákyni Anetě Bedrnové, která v běhu na 60 metrů předvedla obrovské zlepšení a čase 7,96 s se posunula až na deváté místo českých tabulek. Ještě rychlejší čas 7,88 s předvedla dorostenka Justina Špringrová, která potvrdila příslušnost k české špičce. Na tři setinky se k nejlepší české čtyřiadvacítce, která bude mít právo startu na šampionátu, se přiblížila starší žákyně Mia Plačková osobním rekordem 8,15 s. 

Výborně si vedl na trati 60 metrů překážek starší žák Vojtěch Kofroň, který časem 8,94 s porazil o jedinou setinu Marka Převrátila a oba teď drží osmou a devátou příčku v republice. Osobním rekordem 8,61 s poskočil v této disciplíně do nejlepší české čtyřiadvacítky také dorostenec Jaroslav Hnida. Osobní maximum 9,11 s si vyrovnala dorostenky Amálie Schederová.

Špičkovou výkonnost potvrdil ve vrhu  koulí dorostenec Vojtěch Otta, který poslal náčiní na 15,38 m. Útok na posun českým pořadím těsně nevyšel juniorce Anně Radikovské (10,97) ani žáku Antonínu Adamovi (11,54).