Jdi na obsah Jdi na menu

Třicet juniorů a dorostenců si vybojovalo start na MČR

Již tuto sobotu a neděli proběhne podle meteorologické předpovědi za tropického horka na kladenském Sletišti letošní "gigant", tedy mistrovství České republiky kategorií juniorů a dorostu. Techničtí delegáti zveřejnili výběr účastníků a na letošní šampionát se podívají tři desítky kolínských mladých atletů!

Nejpočetněji budou zastoupeny juniorky, kterých figuruje na startovních listinách plná desítka. Ve sprintech na 100 a 200 metrů se představí Jana Šafránková a Kristýna Šlehubrová, v běhu na 100 metrů překážek Kateřina Vejdělková, stejně jako Lenka Novotná, která bude startovat i na 400 metrů překážek, a Natálie Olivová, jež má před sebou dokonce čtyřstart. Vedle překážkové trati figuruje také ve výběru ve skoku dalekém, vysokém i ve vrhu koulí. Ve výškařském a dálkařském sektoru by měla závodit také Anita Hrušková, otázkou ale je, zda jí to dovolí zraněný kotník. V trojskoku bude Kolín reprezentovat Helena Rothanzlová, v disku a kladivu Barbora Malá a Eliška Drábková a v hodu oštěpem Žaneta Vrbová. Přihlášena je i sprinterská štafeta na 4x100 metrů.

Juniorů by mělo startovat sedm. Ve sprintech na 100 a 200 metrů Lukáš Soukal a Jiří Šámal, v běhu na 110 metrů překážek Tomáš Konvalina a Jan Brát, v hodu oštěpem Jakub Dudáš a Filip Moc a v hodu kladivem a hodu diskem Vojtěch Teplý. I v tétokategorii by měla být na startu kolínská štafeta na 4x100 metrů.

Nejmenší zastoupení si svými výkony vybojovaly dorostenky, které budou na šampionátu startovat čtyři. Na obou překážkových tratích to bude Barbora Štěrbová, v trojskokanském sektoru budou závodit sestry Vendula a Viktorie Hroudovy a mezi oštěpařkami Anna Radikovská.

V kategorii dorostenců vybrali techničtí delegáti kolínskou devítku. V nejkratším sprintu na 100 metrů to je hned celé kvarteto svěřenců Antonína Morávka - Jiří Synek, Šimon Kratochvíl, Vít Vinduška a Matěj Rosenberger. Na vysoké umístění tak může pomýšlet i sprinterská štafeta. První dva jmenovaní poběží i dvojnásobnou trať, Šimon Kratochvíl je přihlášen také na 300 metrů překážek. V běhu na 1500 metrů se představí Mojmír Pavlík, v běhu na 110 metrů překážek pak Jakub Svoboda a Matyáš Čudlý, který má před sebou start i ve výškařském sektoru, zatímco Jakub Svoboda poběží také 300 metrů překážek. Devítku pak doplní v trojskoku Jakub Douděra a Vlastimil Trnka, který se však mnohem víc soustředí na svou hlavní disciplínu - hod kladivem.

Nikdo z kolínských závodníků ale letos neodjíždí na šampionát jako jasný medailový favorit. Nejblíže do špičky mají dorostenci Šimon Kratochvíl, Jakub Douděra a Vlastimil Trnka, kterým patří v jejich disciplínách v letošních průběžných tabulkách z účastníků mistrovství třetí příčka, čtvrté místo okupují Jana Šafránková a Lenka Novotná, v nejlepší české osmičce ještě figurují Lukáš Soukal, Jiří Synek, Mojmír Pavlík, Anita Hrušková, Natálie Olivová, Jakub Dudáš či Filip Moc.