Jdi na obsah Jdi na menu

Tomáš Puczek na Středoškolském výškařském poháru 194 cm

V úterý 6. února proběhl v tělocvičně 3. ZŠ Kolín letošní ročník halového Středoškolského výškařského poháru, kterého se zúčastnili skokané z 8 středních škol. Závod se skvěle vydařil především junioru Tomáši Puczkovi, který si dokázal posunout své osobní maximum na 194 cm.

Kolínský výškař, který v soutěži hájil barvy Obchodní akademie Kolín, mezi 19 výškaři jasně dominoval, když zvítězil rozdílem 9 centimetrů. I druhý Jindřich Semotam ze SOŠ a SOU stavební vylepšil svůj osobní rekord na 185 cm, stejný výkon pak předvedl i třetí Štěpán Šanc z kolínského gymnázia. Čtvrtá příčka patřila za výkon 180 cm Vojtěchu Korelovi ze Staré Boleslavi z Gymnázia J. S. Machara a totožnou výšku zdolal i pátý Stanislav Bělka ze SOŠ a SOU stavební Kolín.

V soutěži 27 dívek se nejvíce dařila Veronice Nedvědové z Gymnázia J. S. Machara, která překonala laťku ve výšce 159 cm stejně jako druhá Anna Šanderová z Gymnázia Nové Město na Moravě, o tři centimetry méně pak zdolaly třetí Markéra Braunová z Gymnázia Kolín a čtvrtá Kateřina Pospíšilová z Obchodní akademie Kolín, o pátou příčku se podělily výkonem 153 cm Ivana Koktavá z Gymnázia Nové Město na Moravě a Kateřina Podaná z Obchodní akademie Kolín.