Jdi na obsah Jdi na menu

Starší žáci 7. ZŠ Kolín druzí v krajském finále

Bohužel za stálého deště se ve středu 25. května uskutečnilo na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně letošní krajské finále Poháru rozhlasu. Kolínský okres v něm reprezentovaly tři týmy 7. ZŠ Kolín, Masarykova a mladší žáci ze 6. ZŠ Kolín, Ovčárecká. 

Nejvíce se dařilo starším žákům, kteří v konečném pořadí 12 středočeských týmů obsadili ziskem 5923 bodů druhou příčku, když podlehli pouze závodníkům 5. ZŠ Kladno a třetí místo obsadili chlapci ze 6. ZŠ Mladá Boleslav. Mladší žákyně 7. ZŠ Kolín, Masarykova skončily na čtvrté příčce součtem 5273 body, když v této kategorii zvítězily dívky 6. ZŠ Mladá Boleslav před 5. ZŠ Kladno a ZŠ Roztoky u Prahy. Méně už se dařilo chlapcům ze 6. ZŠ Kolín, Ovčárecká, kteří obsadili desátou příčku ziskem 3644 bodů. I tuto kategorii vyhráli žáci 5. ZŠ Kladno před 6. ZŠ Mladá Boleslav a ZŠ Brandýs nad Labem, Na Výsluní. Starší žákyně 7. ZŠ Kolín, Masarykova obsadily dvanácté místo ziskem 4626 bodů. Tady se ze zlatých medailí radovaly dívky ze ZŠ MPB Neratovice před ZŠ a MŠ Komenského Nymburk a 5. ZŠ Kladno.

Z výkonů kolínských závodníků, které výrazně ovlivnil déšť, zaujal především vrh koulí staršího žáka Vojtěcha Otty, který svou disciplínu vyhrál výkonem 15,10 m a ve skoku dalekém skokem dlouhým 518 cm skončil šestý. Vítězství vybojovala také mladší žákyně Adéla Dušková ve skoku dalekém výkonem 477 cm a druhá naprosto stejným výkonem byla Simona Grumlová. Ta obsadila druhou příčku také v běhu na 600 metrů za 1:47,97 min. Druhé místo vybojovala také starší žákyně Amálie Schederové ve vrhu koulí vrhem dlouhým 9,49 m. Třetí skončil ve skoku vysokém mladší žák Denys Denysenko výkonem 145 cm. Do nejlepší desítky se v konkurenci téměř čtyř desítek závodníků či závodnic vešli také starší žák Jaroslav Hnida v běhu na 60 metrů (7,70), Kryštof Šantrůček a Jaromír Novák ve výšce starších žáků (160), Ondřej Kubelka v hodu míčkem mladších žáků (131) a Bianka Harandzová ve výšce mladších žákyň (131).