Jdi na obsah Jdi na menu

Skvělý návrat Barbory Špotákové

Po téměř dvouleté pauze se na Kolínském vrhačském čtvrtku skvěle vrátila na scénu světového oštěpu Barbora Špotáková. Hodinu před startem závodu se nad stadiónem Mirka Tučka vyjasnilo nebe a nejlepší česká atletka tohoto století v téměř ideálním počasí předvedla divákům hned v prvním pokusu vynikající výkon 63,85 m!

"Sama jsem takovýhle výkon rozhodně nečekala, mým cílem bylo se v prvním závodě dostat za 60 metrů," smála se po závodě majitelka nového nejlepšího českého výkonu tohoto roku, kterým se zařadila na 8. místo aktuálních světových tabulek. Lepší vstup do atypické sezóny, jejíž vrchol - mistrovství světa v Kataru - je na programu až na přelomu září a října, si trojnásobná mistryně světa asi nemohla přát.

Dařilo se ale i dalším závodnicím. Druhá Petra Andrejsková předvedla výborných 56,68 m, což je její nejdelší hod po zranění kolena a čtvrtý nejlepší výkon v ČR. Třetí Martina Píšová si dokonce vylepšila osobní rekord na 52,50 metrů a čtvrtá Andrea Drápalová poslal oštěp na 49,94 m. Blýskly se i mladé domácí oštěpařky. Žákyně Anna Radikovská potvrdila výbornou formu a už letos potřetí překonala výkonem 40,10 m čtyřicetimetrovou hranici, dorostenka Žaneta Vrbová hodila 39,52 m, sedmibojařka Natálie Olivová měla radost z velkého zlepšení na 36,75 m a Markéta Hartmanová hodila 36,12 m. Soutěž mužů vyhrál Kryštof Kozač z SK Jeseniova výkonem 60,86 m před kolínským Pavlem Krejčou (58,16).

V hodu kladivem předvedl nejlepší výkon junior Karel Hanuš, který poslal šestikilogramové náčiní na 59,05 m a radost z nového osobního rekordu 45,53 m měla domácí dorostenka Eliška Drábková.