Jdi na obsah Jdi na menu

Skvělé tyčkařské výkony v Kolíně

Za ideálního atletického počasí se ve středu 5. června uskutečnil na stadiónu Mirka Tučka v Borkách mítink ve skoku o tyči, v hodu diskem a hodu oštěpem. Především tyčkařské závody za účasti 24 tyčkařů a tyčkařek měly výbornou úroveň.

V závodě mužů se závod skvěle vydařil především Filipu Bartoňkovi, který si dokázal vylepšit osobní maximum rovnou o 16 centimetrů a zdolal výborných 561 cm. Druhý skončil Sebastian Hajzler z Vyškova za 491 cm a třetí domácí junior Vojtěch Slavík, který skokem přes 431 cm zaostal jen čtyři centimetry za osobním rekordem.

Kvalitní a vyrovnaná byla soutěž žen, ve které se hned čtyři skokanky dostaly přes čtyři metry. Výkonem 421 cm vyhrála kolínská Zuzana Pražáková. O deset centimetrů méně zdolaly juniorky Viktorie Ondrová z PSK Olymp Praha a Apolena Švábíková z USK Praha, která si tak výrazně vylepšila osobní maximum a poprvé skočila přes čtyři metry. 

Předposlední možnost probojovat se na mistrovství České republiky využila skvěle kolínská dorostenecká diskařka Ema Hrabáková. Ta si vylepšila osobní rekord o téměř tři metry na 35,97 m a poskočila na devátou příčku českých tabulek, což jí téměř jistě zabezpečuje start v Ostravě. Spokojeny byly i další kolínské diskařky Anna Radikovská, která ve svém prvním letošním startu hodila 32,01 m a řekla si o prvoligový start, a dorostenka Monika Vávrová, která si posunula osobní rekord na 30,08 m.

V hodu oštěpem útočil na účast na "gigantu" dorostenec Josef Vonšovský, který si vylepšil osobní maximum o více jak tři metry na 51,11 m, ale tento výkon mu stačí "jen" na 19. místo v průběžných tabulkách, když do nejlepší šestnáctky mu chybí 35 centimetrů, a zůstane tak nejspíš před branou svého prvního šampionátu.