Jdi na obsah Jdi na menu

Silvestrovský běh vyhrál Milan Janoušek - vyvěšeny opravené výsledky

Letošní 62. ročník populárního Silvestrovského běhu proběhl za téměř jarního počasí a teploty 12 stupňů Celsia. Vzhledem k vládním protiepidemickým opatřením proběhl start závodu v celkem sedmi vlnách po maximálně 50 závodnících a do cíle na stadiónu Mirka Tučka v Borkách dorazilo 273 běžců a běžkyň. 

Souboj o vítězství se zúžil na dvojici nejlepších kolínských vytrvalců - Romana Pazderu, letošního medailistu z mistrovství ČR v běhu na 5000 metrů, a kolínského rekordmana v půlmaratónu Milana Janouška. Ten v závěru nepřipustil žádné drama a bezpečně svého rivala porazil v čase 9:10 min. o devět sekund. Třetí místo obsadil Další domácí běžec Luboš Herel za 10:29 min.

Nejrychlejšího času mezi ženami dosáhla Martina Hampejsová (12:21), druhá doběhla kolínská Iva Kroužilová (12:50) a třetí stejným časem 13:01 min. Michaela Bořková a Petra Sotonová.

Na startu nechyběl ani starosta města Kolína Michael Kašpar, naopak poprvé v dvaašedesátileté historii tohoto běhu trať neabsolvoval kvůli zdravotním potížím prof. Stanislav Plešinger.

Opravené výsledky