Jdi na obsah Jdi na menu

Šestice Kolíňáků na 3. kole Halové ligy

Blížící se vrchol letošní velice okleštěné halové sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen - přilákal na 3. kolo Halové ligy opět velmi kvalitní konkurenci. A neztratili se v ní ani kolínští atleti, kterých se dostalo do úzké startovní listiny šest.

Nejlépe si vedla při svém prvním letošním startu tyčkařka Zuzana Pražáková. Pro ni je vzhledem k tomu, že na rozdíl od svých soupeřek nemá možnost se připravovat ve vnitřních prostorách, je druhé místo a především výkon 405 cm, když 415 cm jí spadlo jen velmi těsně, rozhodně velkým povzbuzením. Nejlepší letošní výkon předvedl ve stejné soutěži i Jakub Vítek, který vylepšil svůj SB o deset centimetrů na rovných pět metrů a skončil čtvrtý.

Při svém letošním třetím startu dolétl nejdále také trojskokan Michal Sebera, který předvedl výkon 14,56 m a také obsadil čtvrté místo. Výrazné zlepšení předvedl také v běhu na 60 metrů také sprinter Marek Řehák. Už v rozběhu se dostal časem 6,97 s letos poprvé pod hranici sedmi vteřin a ve finále, kde doběhl šestý, ještě jednu setinku ubral. Poprvé se letos představila po zranění kotníku také juniorská výškařka Anita Hrušková, která zahájila výkonem 162 cm a skončila čtvrtá. Ve výškařském sektoru bojoval také vícebojař Pavel Krejča, který obsadil páté místo velmi kvalitním výkonem 195 cm.