Jdi na obsah Jdi na menu

Šafránková výborná v IAAF Hammer Throw Challenge

V předvečer mistrovství ČR v atletice startovala současná nejlepší kolínská atletka Kateřina Šafránková na mítinku IAAF Hammer World Challenge v polském Štětíně. Tato soutěž je pro kladiváře a kladivářky obdobou Diamantové ligy. Skládá se z 12 mítinků, které se konají na všech kontinentech, a olympijských her v Riu. Každé kladivářce se započítávají maximálně tři nejlepší výkony.

Ve Štětíně proběhl velmi dramatický závod, který sice bezpečně ovládla domácí světová rekordmanka Wlodarzcyková (79,61), ale za ní se rozpoutal obrovský boj o druhou příčku. Tu nakonec vybojovala Angličanka Hitchonová (71,86), o pouhé tři centimetry za ní zaostala Moldavanka Marghievová (71,83) a další pouhé čtyři centimetry ztratila Kateřina Šafránková (71,79).

Do celkového pořadí soutěže už zasáhlo během 8 mítinků v Melbourne, Kingstonu, Pekingu, Ostravě, Dakaru, Eugene, Štětíně a brazilském Sao Bernabeu do Campo 36 kladivářek a v průběžném pořadí patří kolínské kladivářce velmi lichotivá 4. příčka! O jejích šancích na konečný úspěch ale ještě lépe vypovídá průměr započítaných závodů, neboť některé závodnice mají už započítány tři mítinky a jiné pouze jeden. I průměrem 72,06 m, který nasbírala Šafránková při dvou startech v Ostravě a Štětíně, je ale Kateřina prozatím pátá! Kromě olympiády zbývají ještě červnový mítink v Turku, červencový v Székesfehérváru a dva zářijové v Záhřebu a Rieti.