Jdi na obsah Jdi na menu

Šafránková a Hampl druzí mezi sportovci ČOS!

Výrazného ocenění se dočkali naši nejlepší atleti uplynulé sezóny Kateřina Šafránková a Štěpán Hampl na slavnostním vyhlašování nejlepších sportovců České obce sokolské, které proběhlo ve středu 26. dubna v Tyršově domě v Praze. Oba totiž obsadili ve svých kategoriích stříbrné příčky!

Kateřina Šafránková uspěla v prestižní kategorii dospělých, když prvá tři místa obsadili olympionici z Ria de Janeiro. Zvítězil vzpěrač Jiří Orság a za Kateřinou na bronzové příčce skončil judista Jaromír Ježek. Kateřinu na toto skvělé umístění vyneslo nejen 17. místo na olympijských hrách, ale i titul mistryně české republiky a nový český rekord v hodu kladivem.

Štěpán Hampl vybojoval druhé místo v kategorii mládeže 15-18 let, ve které zvítězil stolní tenista Vladimír Buben a třetí místo obsadili plážoví volejbalisté Matyáš Džavoronok a Jiří Sedlák. Největšími úspěchy Štěpána Hampla v uplynulé sezóně bylo 6. místo na ME s českou štafetou a 9. místo v individuálním závodě na 100 m spolu s tituly mistra České republiky. Všichni ocenění převzali ceny z rukou předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala a starostky České obce sokolské Hany Moučkové.